Posted by Jacinta Stuifbergen & filed under opmerkelijk, tips & trucs.

Je hebt ongetwijfeld al meerdere berichten gehoord en gelezen over het gebruik van een VPN. Niet zo gek, want deze brengt jou als student een hoop voordelen. In dit artikel ontdek je de 3 grootste voordelen van het gebruik hiervan.

Er zijn tegenwoordig bijzonder veel verschillende VPN providers. Als je niet weet welke provider je moet kiezen, kun je op deze pagina van VPNdiensten.nl reviews vinden van veel verschillende VPN providers.

 

Meer privacy

Met een actieve VPN verbinding gaat al je internetverkeer via een VPN server. Hierdoor kunnen de websites en apps die je gebruikt niet meer zien wat je echte IP-adres is. Dit zorgt er voor dat de verschillende websites geen profiel van je kunnen opmaken aan de hand van je IP-adres.

Daarnaast is het zo dat al het internetverkeer tussen jouw apparaat en de desbetreffende server versleuteld wordt. Dit betekent dat eventuele tussenpartijen, zoals je internetprovider, de onderwijsinstelling waar je het internet van gebruikt, een andere eigenaar van een wifi hotspot die je gebruikt etcetera, niet kunnen zien wat je online doet.

Bovendien hebben veel providers een functie ingebouwd die ervoor zorgt dat zogenaamde trackers worden geblokkeerd. Advertentienetwerken zullen je met deze functie ingeschakeld dus niet meer kunnen volgen.

 

Veiliger online

Door de versleutelde verbinding tussen jouw apparaat en de VPN server is het onmogelijk voor kwaadwillende hackers jouw gegevens in te zien. Normaal gesproken is het relatief eenvoudig voor een hacker om op een publiek netwerk jouw data te onderscheppen.

Wanneer een verbinding actief is kan een eventuele hacker alsnog je datastroom inkijken, maar dan is al deze data versleuteld. De desbetreffende hacker kan dus niet zien wat je verstuurd en ontvangt via het netwerk, hij of zij zal alleen versleutelde data zien.

 

Geografische blokkades omzeilen

Omdat je met een VPN verbinding het internet gebruikt via een desbetreffende server, lijkt het voor de websites en online diensten die je gebruikt alsof het IP-adres van de VPN server jouw IP-adres is. Online streamingdiensten zoals Netflix, NPO en Ziggo Go gebruiken dit IP-adres om te bepalen in welk land je bent. Wanneer je verbonden bent met een VPN server in Amerika is het op deze manier mogelijk om het grotere aanbod van het Amerikaanse Netflix te bekijken.

Ook het kijken naar Ziggo Go en NPO is eigenlijk niet mogelijk wanneer je niet in Nederland bent. Maar wanneer je verbindt met een VPN server in Nederland is dit opeens wel mogelijk.

Bewaar deze info voor later: