Posted by Ilja Dijkstra & filed under sollicitatie info, tips & trucs.

Sommigen zijn zelfverzekerd en denken altijd een goede eerste indruk achter te laten wanneer ze nieuwe mensen ontmoeten. Anderen vinden nieuwe mensen ontmoeten  vreselijk, omdat ze zich geen houding weten te geven. Behoor jij tot één van deze twee groepen? Dan kun jij nog wel wat tips gebruiken om een goede eerste indruk achter te laten.

 

1. Doe niet teveel je best

Veel mensen hebben de neiging bij een sollicitatiegesprek of tijdens een eerste ontmoeting in een andere setting heel erg zijn of haar best te doen. Het probleem hiervan is dat je niet echt en gemaakt overkomt. Veel mensen prikken hier snel doorheen en zeker bij een sollicitatiegesprek kun je daarop al afgewezen worden. Probeer daarom jezelf te blijven en je niet anders voor te doen, omdat jij denkt dat dit beter is.

 

2. Laat niet het achterste van jouw tong zien

In een professioneel gesprek is het niet de bedoeling dat jij meteen vertelt over jouw privé leven en het stapavondje van afgelopen weekend. Houd het professioneel en bewaar deze informatie voor wanneer je iemand beter leert kennen.

 

3. Stel vragen

Bijna iedereen vindt het leuk om over zichzelf of een organisatie te vertellen. Stel daarom veel vragen, zodat jij de andere persoon aan het woord laat. Niet alleen vindt de andere persoon in het gesprek het leuk dat jij interesse toont, maar ook zorg je ervoor dat jij tijd hebt om jezelf te herpakken wanneer jij zenuwachtig bent.

 

4. Let op je lichaamstaal

Lichaamstaal is een van de belangrijkste dingen wanneer het aankomt op een eerste indruk. Wanneer jij een gesloten houding aanneemt in het gesprek, komt dit niet geïnteresseerd over. Een gesloten houding is bijvoorbeeld met je armen over elkaar. Een andere tip voor lichaamstaal is de houding van je gesprekspartner te spiegelen, hierdoor zal de persoon tegenover jou onbewust eerder een goed gevoel bij jou krijgen.

 

Laat die sollicitatiegesprekken, netwerkborrels en andere ontmoetingen maar komen. Met deze tips maak jij zeker een goede eerste indruk en vind je snel een baan.

 

eerste indruk
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord