Posted by Rosa Kuijpers & filed under blogs, tips op de werkvloer.

Je kent het vast wel; van je baas krijg je de opdracht om samen met een aantal collega’s een project op te zetten of een taak uit te voeren. Vaak gaat die samenwerking prima, maar soms leidt het tot misverstanden en irritaties. Tja, er zijn nou eenmaal collega’s waar je heel goed mee op kan schieten, maar er zijn ook collega’s waar jij je aan ergert. Dit kan zeer vervelend zijn voor de sfeer, de productiviteit en voor jouw humeur.

 

Communicatie is de ‘key’ om projecten succesvol te laten verlopen. Iedereen heeft andere kwaliteiten, en als je deze bundelt en goed communiceert kan daar  iets heel moois uit ontstaan. Hieronder volgen een aantal tips om samenwerking gemakkelijker te maken.

 

Ga met elkaar in gesprek

Door met elkaar om tafel te zitten en face to face te communiceren wordt duidelijk wat iedereen bedoelt. Wanneer de communicatie alleen via de mail of telefoon verloopt kan het nog wel eens voorkomen dat er misverstanden ontstaan. Door iedereen tijdens het gesprek een kans te geven om aan het woord te komen, voelt iedereen zich bovendien vrij om kennis in te brengen. Luister tijdens het gesprek goed naar elkaar en anticipeer  door middel van het stellen van vragen. Hiermee versterk je de onderlinge band en de communicatievaardigheden.

 

Maak helder wat jullie bindt

Een gemeenschappelijk doel is van groot belang om een project richting te geven. Bespreek met elkaar waar jullie naar toe willen, wat jullie willen bereiken. Dit doel moet gedragen worden, zowel op individueel- als op teamniveau.

 

Praat met elkaar, niet over elkaar

Veel organisaties gaan aan roddels of een slechte sfeer ten onder. Dat is erg jammer, dus geef jouw collega’s direct feedback. Probeer wel respectvol te blijven, door middel van het geven van opbouwende feedback.

 

Sta open voor nieuwe ideeën en initiatieven

Natuurlijk heb jij veel leuke ideeën en wil je die het liefste direct waarmaken. Maar ook jouw collega’s hebben ideeën, en hieruit moeten jullie samen een keuze maken. Vaak worden ideeën van andere collega’s kritisch ontvangen. Probeer open te staan voor de ideeën van anderen. Wijs ze niet direct af, maar denk er echt over na. Ook combinaties van ideeën zijn soms mogelijk.

 

En tot slot, maak lol! Breng humor in de gesprekken en onderneem leuke sociale activiteiten met elkaar. Dit werkt een stuk fijner en gemakkelijker. Bovendien leidt het tot betere resultaten.

 

samenwerking
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord