Posted by Carolien de Blaaij & filed under blogs, opmerkelijk, toekomst.

De wereld over reizen is momenteel even lastig. Gelukkig kunnen we nog gewoon dromen over witte stranden en een verhuizing naar verre oorden zodra dat diploma behaald is. Of, dromen? Er zijn enkele landen die juist heel reëel zijn in de opties om er naartoe te emigreren zonder geld op de spaarrekening. Sterker nog, er zijn landen die jou willen betálen om er te wonen. Je hebt er dus geen grote portemonnee voor nodig. Of jij nu student bent, startersbaan hebt of beperkte spaarcenten – er is best wat mogelijk. 

Bedenk tevoren wel of je op een afgelegen locatie wilt wonen: het is niet voor niets dat deze oorden om inwoners zitten te springen. Wij gaan door de lijst van 5 landen die jou betalen om er te wonen en leggen uit welke incentives of voorwaarden hier aan kleven.

Emigreren zonder geld? Hier moet je naar toe:

1. Chili

De Chileense overheid is in 2010 een speciaal programma gestart om startups te financieren. Ongeacht waar je vandaan komt, als jij een startup wilt beginnen, bieden zij $50.000 om het bedrijf een begin te geven. Goed nieuws als jij een ondernemersmentaliteit hebt, want in het laatste decennium is in Chili grote groei te zien op zakelijk gebied en ondernemerschap.

2. Candela, Italië

Ooit een bloeiend en levendig standje, Candela lijkt in snel tempo een spookstadje te worden. Candela is heel pittoresk, met smalle straatjes en veel geschiedenis. Helaas, waar hier ooit 6000 mensen woonden, zijn er nu minder dan 2700 over. Hierdoor heeft de burgemeester besloten mensen te betalen om hier naartoe te verhuizen. Het aanbod start bij 800 euro voor vrijgezellen, en ruim 2000 euro voor een gezin. Sommige Italiaanse regio’s betalen jou dit zelfs per maand(!). Let op: de enige eis is dat jouw minimuminkomen 7500 per jaar bedraagt. Goeie deal, toch?

3. Alaska

Tikje koud en vrij veel beren, maar des te mooi. De staat Alaska biedt al vele decennia incentives om nieuwe inwoners te trekken. Het aanbod start bij $800, met de eis dat jij minimaal een jaar in Alaska woont, plus 190 dagen op een jaar aanwezig bent. Als jij plant om te emigreren zonder geld, dekt het meteen wat van de kosten. Of nou ja.. je haalt je vliegticket er wel uit.

4. Mauritius

Mauritius staat internationaal al in de kijker voor haar fantastische stranden, maar om zakelijke mogelijkheden springen zij er nog niet uit. Hierdoor is de overheid incentives gestart voor startups. Om te kwalificeren, moet jij een committee overtuigen dat jouw idee uniek is, maar ook een kans heeft op slagen. Er wordt op diverse branches gericht, zoals Technologie, Innovaties en meer. In ruil krijg jij 20.000 Mauritiaanse roepies: een kleine €500. Geen wereld bedrag, maar daar kun je het in dit land stiekem een eind mee redden.

5. Ponga, Spanje

Helaas, nog een lief dorpje dat op rand van uitsterven staat. Momenteel heeft Ponga minder dan 800 inwoners, waarvan nog geen 50 kinderen. Hierdoor biedt het dorp maar liefst €3000 voor stelletjes om hier naartoe te verhuizen, met een extra €3000 voor elk kind dat meeverhuist of hier geboren wordt. Er is een catch: in ruil moet jij hier minimaal vijf jaar blijven wonen, maar daar krijg je dan ook een waanzinnige woonplaats in groene bergen voor terug.

Emigreren zonder geld? Kan gewoon. Is een verhuizing echter toch een tikkie overdreven voor je, en blijf je liever nog even doorsparen? Bijbanen zijn er genoeg. Toch nog even doorwerken dan maar.

Bewaar deze info voor later: