Posted by Carolien de Blaaij & filed under blogs, verzekering.

Dan is het eindelijk zover, je gaat op kamers. Hoe geweldig is dat! Maar jeetje, de dingen die je dan allemaal moet regelen. Je hebt er waarschijnlijk een mooi overzicht van gemaakt. Misschien mis je nog net dit puntje op jouw lijst, dan is het de moeite waard om deze nog mee te nemen.

Elektriciteit vergelijken, wat bespaart jouw dat? Begin met je huurcontract goed door te nemen. Het kan zijn, dat de kamer die je huurt of gaat huren, inclusief elektriciteit is. Niet het geval? Dan is het handig om aanbieders met elkaar te vergelijken. Dit kan aardig wat schelen in je budget. Ja, het is saai om te doen. Maar als je het eenmaal hebt gedaan, ben je vast blij. Jij weet denk wel leukere dingen om je geld aan uit te geven.

Tips om aan te denken

Je kunt bij een vergelijkingssite kijken wie voor jou het beste aanbod heeft. Het werkt heel simpel: ze vragen vaak om je postcode en huisnummer. Ook willen ze weten met hoeveel personen je woont. Kies dan voor één persoon en niet voor alle huurders die nog bij jou in het pand op kamers wonen. Ook komt de vraag of je een enkele of een dubbele meter hebt. Hoe weet je nou wat een enkele of een dubbele meter is? Met een enkele meter zie je in de meterkast, dat maar één van de meters werkt. Je betaald dan voor de stroom een standaard tarief.

Heb je een dubbele meter, dan werken alle twee de meters. Je betaalt voor een dal- en een piektarief. Bij een daltarief betaal je voor het gebruik in de nacht en bij een piektarief, betaal je voor overdag. Tegenwoordig zijn de verschillen in dal- en piektarief niet meer zo groot. Je kan bij een aanbieder nog navragen hoe laat het daltarief ingaat. Alles ingevuld? Dan zal je een overzicht krijgen van alle aanbieders, wat overeenkomt met wat jij hebt aangegeven. Aan jou de keuze om de beste te kiezen, die bij jouw situatie past. Wil je bijvoorbeeld alleen gas afnemen, omdat de elektriciteit al in het huurcontract staat. Kan je dit ook via een vergelijkingssite bekijken. Bedenk alleen wel, dat de meeste aanbieders zich richten op het hele pakket. Dus eerst checken voordat je ergens instapt. Nog een optie van wat je kan doen, is kijken op een vergelijkingssite, naar welke aanbiedingen er allemaal zijn en of er iets voor jou bij zit.

Profiteer van aanbiedingen

Wie zijn energie voor het eerst gaat vergelijken zal verbaasd zijn van alle aanbiedingen die je ziet. Je vraagt je af of het wel klopt, omdat je zoveel geld kunt besparen, maar het is echt zo. Energieleveranciers stunten met aanbiedingen voor nieuwe klanten. Klanten die al jaren bij dezelfde leverancier zitten profiteren niet van het actietarief en betalen dus jarenlang teveel. Op bekende vergelijkingssites vind je een handig overzicht van alle aanbiedingen van energie.

Even doorbijten en er valt genoeg te besparen. Zo hou jij meer van jouw zuurverdiende geld in eigen zak.

Bewaar deze info voor later: