Posted by Derk & filed under blogs, sollicitatie info.

Veel starters klagen dat het lastig is om een baan te vinden omdat zij geen ervaring hebben binnen hun vakgebied. Ze zijn immers net afgestudeerd. Hoe kun je ervaring opbouwen zonder dat je een bijbaan of startersfunctie hebt uitgevoerd?

 

1. Start een eigen project

Start voor jezelf een project of bedrijfje en ga aan de slag binnen je vakgebied. Ben je bijvoorbeeld een webdesigner? Dan kun je jezelf online profileren als freelance webdesigner. Er zijn altijd wel mensen die op zoek zijn naar een webdesigner die een opdracht voor hen kan uitvoeren.

 

2. Start een blog

Maak van jezelf een merk. Iedereen kan een blog starten, het maakt niet uit in welk vakgebied je zit. Schrijf over de dingen die je geleerd hebt tijdens je studie, je zoektocht naar een baan en interessante informatie die je gevonden hebt op het Internet. Er zijn meer mensen die hetzelfde probleem hebben als jij. Hoe ga jij daarmee om? En heb je tips voor hen. Zo ja, dan is dat heel erg interessant om over te bloggen. Bovendien kun je je blogs eens voorleggen wanneer je gaat solliciteren. Zo laat je zien dat je kennis van zaken hebt.

 

3. Volg een cursus

Er zijn veel cursussen beschikbaar in Nederland, gericht op allerlei vakgebieden; gratis en betaald. Zoek een cursus die zich richt op de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied en blijf up-to-date. Dit staat hartstikke goed op je cv! Het laat een potentiële werkgever zien dat je betrokken en geïnteresseerd bent.

Ervaring opbouwen? Daar heb jij geen andere partijen voor nodig! Je kunt dankzij het Internet vandaag nog aan de slag als freelancer, blogger of wat je maar wilt doen. Ondertussen blijf je natuurlijk wel door solliciteren. Hierdoor blijf je niet stil staan en vergroot je de kansen op het vinden van een toffe startersfunctie, baan of bijbaan!

 

ervaring opbouwen
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord