Posted by Rosa Kuijpers & filed under branches, tips & trucs, zomer.

Het festivalseizoen is weer gestart! Wil jij graag naar een van de festivals toe, maar zit je krap bij kas? Of wil je wel eens weten hoe het is om echt onderdeel te zijn van het festival? Dan is het een mogelijkheid om een (bij)baan te zoeken waarbij je op een festival kunt werken! Veel festivals huren mensen in om te werken op het festival of stellen vrijwilligers aan die als dank gratis  naar binnen mogen. Wij geven je een aantal opties om als medewerker of als vrijwilliger op festivals aan de slag te kunnen.

 

Vrijwillig werken op festivals

Op veel festivals is het mogelijk om als vrijwilliger te werken. In ruil voor een of meerdere shifts, mag je gratis het festival bezoeken. Bijna alle grote festivals zoals Pinkpop, Lowlands, Best Kept Secret, zoeken elk jaar weer vrijwilligers voor allerlei taken.

 

Bijbaan op een festival

Festivals die betaald personeel inhuren regelen dit zelf, of schakelen hier een uitzendbureau voor in. Wanneer je via een uitzendbureau aan de slag gaat, kan het zijn dat je  gevraagd wordt om op verschillende festivals te werken. Festivals die op deze manier werken zijn onder andere Pinkpop, Lowlands, Amsterdam Dance Event en Dutch Valley. Er zijn ook festivals die zelf hun personeel inhuren zoals Zwarte Cross en de Bevrijdingsfestivals.

 

Naar het buitenland

Spreek jij een vlot woordje Engels, Duits, Frans, Spaans of een andere taal? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om in het buitenland vrijwilligerswerk of een (bij)baan te zoeken op een festival. Zo heb je vakantie, festivals en werk in één!

 

Dichter bij huis

Ga je liever naar een festival dicht bij huis? Dan kan je er ook voor kiezen om werk op een festival te zoeken bij jou in de buurt. Veel kleine festivals hebben niet de middelen om personeel in te huren, maar vrijwilligers zijn meer dan welkom. Het is ook een optie om als vrijwilliger aan de slag te gaan op een van de kleine festivals. Het voordeel hiervan is, is dat je iedereen snel leert kennen, en het heel gezellig kan zijn. Bovendien draag je een steentje bij aan het realiseren van een gezellig festival bij jou in de buurt.

 

festival
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord