Posted by Dennis Kalmeijer & filed under blogs, studeren, Studieplekken, tips & trucs.

Leiden staat natuurlijk bekend als een echte studentenstad, maar waar kan je nou het beste studeren buitenshuis? Er zijn namelijk veel studenten die graag even op een andere plek gaan studeren in plaats van hun eigen bureau. Wij hebben voor deze studenten een aantal fijne studieplekken opgezocht die geschikt zijn voor het studeren, maar bijvoorbeeld ook voor meetings.

studieplek in Leiden

Kom jij nou niet uit de buurt van Leiden, maar zoek jij wel een fijne studieplek? Kijk dan snel bij onze andere Focus + Koffie blogs van Zwolle, Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen, Utrecht en Groningen om te kijken of daar wel iets tussen zit voor jou.

Side note: door Coronamaatregelen kunnen enkele plekken tijdelijk gewijzigde openingstijden hebben. Vergeet dus niet tevoren even online te updaten wat de status van jouw favo studieplek in Leiden is.

De 5 fijnste studieplekken in Leiden:

Lebkov & Sons

Deze hippe keten is te vinden bij de achterzijde van Leiden Centraal. Deze tent is vrij goed te herkennen aan de zwart-witte tegeltjes en de gezellige picknick-stijl bankjes bij de mooie tafels. Je kan er ontbijten, maar zeker ook goed lunchen. Hun assortiment is heel groot. De gratis Wifi en vele stopcontacten maken het helemaal af en zorgen ervoor dat het een perfecte centrale studieplek is in Leiden.

Adres: Bargelaan 8, 2333 CT Leiden

Roos

Op deze locatie vind je altijd wel een paar studenten of flexwerkers die bezig zijn. Het is vaak een terugkerende locatie in de lijstjes. Dit komt omdat het een fijne, maar vooral gezellige plek is waar je goed kunt werken. Je hebt daar alle benodigdheden en lekkere koffie om bijvoorbeeld eens goed voor je tentamen te leren. Ook kan je hier heel goed ontbijten en lunchen.

Adres: Botermarkt 12, 2311 EM Leiden

gebakje met koffie in Leiden

Waag

Dit is vooral een potentiële studieplek. De laatste jaren komen er steeds meer studenten om te leren. Deze locatie is zo bijzonder, omdat het te maken heeft met de mooie geschiedenis van de stad Leiden. Dit monument was vroeger namelijk echt een waag, waar vroeger goederen vanuit de Leidse haven werden gewogen. Tegenwoordig is het mooi ingericht met fluwelen stoelen en Perzische tapijten. Een perfecte plek om te studeren.

Adres: Aalmarkt 21, 2311 EC Leiden

Lot en de Walvis

Lot en de Walvis is een gezellig restaurant gelegen aan de binnenhaven van Leiden. Deze locatie is super om te studeren, omdat er zowel binnen als buiten heel veel plek is. In de zomer kan je lekker buiten zitten, maar in de winter lekker warm. Het buitenterras heeft ook nog eens een prachtig uitzicht op het water.

Adres: Haven 1, 2312 MG Leiden

Chummy Coffee

De laatste uit onze top 5 is Chummy Coffee op de welbekende Breestraat. Zoals je aan de naam kan zien is deze toko gespecialiseerd in koffie. Ze serveren heerlijke en zelfs unieke soorten koffie. Ze verwerken bijvoorbeeld gember, framboos of chocolade in je heerlijke coffee. Als jij fan bent van koffie is dit dus de perfecte plek voor jou om te studeren.

Adres: Breestraat 97, 2311 CK Leiden

een studieplek in Leiden

Ben jij toevallig ook nog opzoek naar een leuke bijbaan naast je studie? Neem dan snel een kijkje op StudentenVacature en schrijf je gratis in!

Bewaar deze info voor later: