Posted by Dennis Kalmeijer & filed under blogs, studeren, Studieplekken, tips & trucs.

Voor studenten is het heel fijn om af en toe even buiten het huis te leren. Vooral tijdens tentamenperiodes is het fijn om buiten het huis te leren. Overal in Nederland zijn er plekken waar jij dan terecht kunt. Kom jij uit de omgeving Nijmegen en studeer je ook? Wij hebben voor jou de beste studieplekken opgezocht. Of jij nou de boeken in duikt of simpelweg een meeting hebt. Al deze plekken zijn daar geschikt voor!

studieplekken in Nijmegen

Kom jij toevallig niet uit de regio Nijmegen, maar ben jij wel op zoek naar een fijne studieplek? Lees dan snel onze andere Focus + Koffie blogs over Utrecht, Groningen, Amsterdam, Zwolle en Rotterdam.

Side note: door Coronamaatregelen kunnen enkele plekken tijdelijk gewijzigde openingstijden hebben. Vergeet dus niet tevoren even online te updaten wat de status van jouw favo studieplek in Nijmegen is.

De 7 fijnste studieplekken in Nijmegen:

Bairro Alto

Dit gezellige koffietentje bevindt zich op een hele rustgevende locatie dicht bij een groen stadsparkje. Omdat het zo rustig is, is het de ideale locatie om lekker te gaan studeren. In de pauze kan je een stukje wandelen in het parkje, zodat je hersenen even kunnen ontspannen. Verder kan je er ook heerlijk lunchen en vergaderen.

Adres: Kannenmarkt 6

Doppio Espresso Nijmegen

Deze te gekke tent bevind zich centraal in Nijmegen en heeft alles wat jij nodig hebt. Van lekkere koffie en broodjes tot puike Wifi en veel stopcontacten. Hun welbekende motto is daarom ook wel “Life begins after coffee”. Door corona is het nu wel belangrijk dat je ruim van te voren reserveert.

Adres: Plein 1944 90

studieplekken in Nijmegen

Coffeelovers Mariënburg

Dit bevind zich in een bijzonder mooie omgeving. Je kunt hier verse koffie krijgen en hebt toegang tot talloze boeken die je kunt lezen en waaruit je kunt leren. Coffeelovers Mariënburg is namelijk onderdeel van het Huis van de Letteren. Eigenlijk is dit dus perfect voor de studenten die rechten studeren. Het is niet zo dat ze alleen verse koffie hebben, maar ze hebben ook verse thee en smoothies. Kortom een hele fijne studieplek.

Adres: Mariënburg 29

Kattencafe Balthazar

Houd jij heel erg van dieren, maar wil je toch graag buitenshuis studeren? Dan is het Kattencafé Balthazar perfect voor jou. Hier leven 7 katten die voor jou het studeren iets toegankelijker maken. De katten komen graag bij je zitten en zorgen ervoor dat jij soms even afleiding krijgt. Dit kan goed zijn voor jouw prestaties.

De 7 katten die daar wonen, moeten natuurlijk wel verzorgt worden. Daarom waarderen ze het wel heel erg als je af en toe een donatie gunt.

Adres: Van Welderenstraat 46

De Wit Wasserij

Vind jij het belangrijk dat je lekker kunt zitten tijdens het studeren? De Wit Wasserij heeft dan precies wat jij zoekt. Er staan heerlijke zachte banken, je kunt er lekkere donuts eten en zelfs tegelijkertijd nog een wasje draaien. Veel studenten moeten zelf hun eigen was regelen en daarom is dit voor jou misschien wel interessant. Zo kan je het studeren en de was namelijk combineren, waardoor je meer tijd overhoudt. Neem snel een kijkje in deze te gekke tent.

Adres: Hertogstraat 5

Crudo

Deze plek is echt perfect voor de gezonde eters onder ons. Alles wat hier verkocht wordt is biologisch, vegetarisch en heerlijk vers. Niet alleen zijn de gerechten allemaal vegetarisch, maar ook glutenvrij, suikervrij en lactosevrij. Ook is er gratis Wifi beschikbaar!

Adres: Burchtstraat 126

First Things First

Houd jij erg van koffie en vind je dat ook belangrijk op een studieplek? Dan is First Things First precies wat jij zoekt. In 2015 zijn ze zelfs tweede geëindigd in het AD met de koffietest. Op deze locatie kan je lekker rustig studeren en tegelijkertijd genieten van een heerlijke cappuccino. Echt een aanrader dus!

een kopje koffie tijdens het studeren

Adres: Waalbandijk 14B

Ben jij toevallig ook nog opzoek naar een leuke bijbaan naast je studie? Neem dan snel een kijkje op StudentenVacature en schrijf je gratis in!

Bewaar deze info voor later: