Posted by Carolien de Blaaij & filed under blogs, studeren, Studieplekken, tips & trucs.

Waar vind je de beste studieplekken in Rotterdam? Soms moet je even onder de mensen zijn en weg van jouw bureau thuis. Vooral rond de tentamenperiode kan een nieuwe studieomgeving inspireren. De keuze is reuze in Rotterdam, maar deze 7 plekken zijn onze favorieten vanwege de sfeer, stilte of goed eten. Of je nou in de boeken duikt, een kleine teammeeting hebt of voor een online bijbaan moet werken – bij deze locaties ben je aan het goede adres.

Een echte man of vrouw van de wereld? Check dan ook onze werk- en studieplekken in Utrecht, Groningen, Amsterdam of in Zwolle.

Side note: door Coronamaatregelen kunnen enkele plekken tijdelijk gewijzigde openingstijden hebben. Vergeet dus niet tevoren even online te updaten wat de status van jouw favo studieplek in Rotterdam is.

De 7 meest relaxte studieplekken in Rotterdam:

1. CROOS Rotterdam

De onbewerkte bakstenen muur met een randje ‘casual onder constructie’, we love it. Ok, dit is geen artikel over interieur, maar een mooie omgeving is belangrijk. CROOS heeft hier goed over nagedacht en dat doet wat. Stikgezellig hier. Pak een lange tafel of kruip met je laptop in de hoek: jij kunt je hier 7 dagen per week vermaken.

Adres: Exercitiestraat 2, 3034 RA Rotterdam

2. Het Polakgebouw van de Erasmus Universiteit

Studeer jij aan de Erasmus Universiteit? Dan heb je geluk – de campus heeft enkele van de beste studieplekken in Rotterdam. Logisch, want slim leren is ook wel een beetje hun scene. Deze spot is misschien zelfs een beetje té goed. Evengoed is het lekker om aan een desktop met groot beeldscherm te kunnen werken, in plaats van in een hoekje gepropt met je laptop.

Probeer het Polakgebouw uit met haar 600 studieplekken. Je kunt daar onder andere een stilteplek scoren op de dertiende en veertiende verdieping. ’s Avonds studeren in Rotterdam? Hier moet je zijn. Doordeweeks sluiten ze vlak voor middernacht en ook in het weekend zijn ze van 10.00 tot 21.00u geopend.

Adres: Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam

3. Cafe @ Home

De gemiddelde student of ‘digital nomad’ kent deze plek wel. Cafe@Home staat vaak stipt of 1 als één van de beste studieplekken in Rotterdam. Het motto is dan ook “Jouw huis buiten thuis“.

Ga naar boven voor de beste studie spot. Werken of studeren wordt hier juist aangemoedigd, dus ze hebben de behoefte van anno nu goed begrepen. Het vriendelijke personeel helpt je wel aan één van de snelste wifi verbindingen van Rotterdam. Koffie staat hier natuurlijk centraal, maar je bent hier ook aan het goede adres voor een smoothie of tuna melt.

Adres: Goudsesingel 52, 3011 KD Rotterdam

4. De Centrale Bibliotheek

Uiteraard. De Centrale Bibliotheek is met recht één van de beste studieplekken in Rotterdam. Een Starbucks en een kleine donnershop, wat wil je nog meer. Het zit heerlijk gelegen in het centrum, vlakbij Station Blaak. De bieb is zo gigantisch dat er altijd wel plek is.

Er zijn speciale studie- en werkruimtes ingericht en om een stopcontact zit je nooit verlegen. Een nadeel is wel dat je moet betalen voor de wifi, tenzij je lid bent. Dit maakt het wel weer dé plek om in de boeken te duiken, want zo internetloos raak je minder snel afgeleid.

Adres: Hoogstraat 110, 3011 PV Rotterdam

5. Altijd In De Buurt

Een mens moet ook eten, dus als jij uren aan een verslag gaat besteden moet je hier zijn. Check de gefrituurde avocado of de bekende chicken & waffles. Alleen al de foto’s *klik* zijn om te kwijlen. Het gevaar is dus wel dat je op deze studieplek meer tijd stop in het aflikken van je bord, dan in de boeken. Altijd In De Buurt zit in hartje Rotterdam op de Weena, vlakbij Centraal. Let op: ze openen pas om 11.00u en zijn op maandagen gesloten.

Adres: Weena 709, 3013 AM Rotterdam

We got you: Studieplekken in Rotterdam zijn het best met een goede maaltijd

6. StationsHuiskamer

Gratis en handig gelegen op Rotterdam Centraal – wat wil je nog meer? De StationsHuiskamer is eigenlijk meer een lunchroom waar reizigers op hun trein kunnen wachten, maar het leent zich prima als studieplek in Rotterdam. Het is enorm cosy ingericht (zelfs de site ziet er gezellig uit) en je kunt lekker snel een broodje of muffin scoren. Hier kun je tussen de fluwelen gordijnen aan de slag met snelle (gratis) wifi. Denk tevoren na over het tijdstip, zodat je niet door drukke bezoekers wordt afgeleid.

Adres: Stationsplein 1, 3013 AJ Rotterdam

7. Man met Bril Koffie

Ze hebben hun eigen koffiemerk, dus je weet wel dat dit goed zit. Voor €2,50 pak je al een croissant, dus qua portemonnee zit je hier ook prima. Er staat van alles op het menu, dus je kunt ook los op broodpudding of (jawel) een proefplank met 3 soorten koffie.

Adres: Vijverhofstraat 70, 3032 SN Rotterdam

Met deze studieplekken in Rotterdam kun je goed aan de slag. Ben je zo gefocust bezig dat jij ineens zeeën van tijd overhoudt? Mooi. Surf meteen even op onze site door voor een studiegerelateerde baan.

Maak nu een gratis profiel aan *klik* en ontvang de nieuwste studentenbanen als eerste via e-mail.

Bewaar deze info voor later: