Posted by Rosa Kuijpers & filed under Gezondheid, tips & trucs, tips op de werkvloer.

Beweging is essentieel voor zowel de fysieke als de mentale gezondheid. Beweging zorgt er ook voor dat het stofje endorfine wordt aangemaakt, wat ervoor zorgt dat we ons gelukkiger voelen. In 2015 was slechts 34% van de bedrijven bezig met de gezondheid van hun medewerkers. Dat is best jammer, omdat werknemers die gezond eten en regelmatig sporten, niet alleen fit blijven, maar ook maarliefst 27% minder verzuimen en tenslotte ook beter presteren op hun werk.

Maar hoe kom je dagelijks toch aan jouw portie beweging als je een kantoor (bij)baan hebt? Hoe blijf je dan fit? Hieronder geven we je een aantal tips.

 

1. Pak de fiets!

Om aan de gemiddelde minuten beweging per dag te komen is het verstandig om de fiets naar jouw werk te pakken. Is de afstand te groot? Overweeg dan eens om bijvoorbeeld een paar haltes eerder uit te stappen, en het laatste stukje te lopen.

 

2. Sport samen met jouw collega’s

Sporten hoeft helemaal niet saai te zijn. Gezamenlijk sporten zorgt voor een versterkt groepsgevoel. Collega’s trekken elkaar over de streep om deel te nemen aan een sport. Spreek met jouw collega’s af om na het werken eens te gaan bootcampen. Dat is niet alleen een hele effectieve sport, maar ook heel gezellig.

 

3. Neem de trap

Neem de trap in plaats van de lift. Alle beetjes baten, dus ook de trap.

 

4. Haal zelf drinken

Zorg ervoor dat je een kleine beker op jouw bureau hebt staan. Zo zorg je ervoor dat je meer moet lopen om de beker te vullen. Haal ook iedere keer zelf jouw drinken in plaats van het door jouw collega’s te laten halen.

 

5. Lunchpauze

De lunchpauze biedt de perfecte gelegenheid om even de benen te strekken. Ga in de pauze samen met een collega een stukje wandelen.

 

6. Loop

Loop naar collega’s in plaats van naar hen een mail te sturen.

 

En tot slot is het ook een goed plan om gewoon een abonnement te nemen om een sportschool bij jou in de buurt. Heerlijk om na jouw (bij)baan even te gaan sporten! Daar blijf je lekker fit van!

 

fit
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord