Posted by Sanne van den Brandt & filed under blogs, stage, studeren, tips & trucs.

Je ziet het steeds vaker in vacatures: minimaal 2 jaar ervaring gevraagd. Lekker dan! Heb je eindelijk je studie afgerond en sta je te trappelen om het werkveld in te gaan; word je nergens aangenomen omdat je te weinig ervaring hebt. Wat nu?

 

1. Ga stagelopen

Een stage is ideaal om meer ervaring op te doen in de functie of sector waar jij in wilt werken. Binnen sommige opleidingen is een stage een verplicht onderdeel, maar dit geldt niet voor alle studies. Echter, ook na je studie zijn er nog genoeg mogelijkheden om een stage te doen. Bovendien heb je na je studie meer kennis van zaken en ben je vaak fulltime beschikbaar, wat door veel bedrijven als een groot voordeel wordt gezien. Niet alle stages zijn betaald, maar er zijn zeker ook stages waarvoor je wel een (kleine) vergoeding krijgt.

 

2. Ga naar het buitenland

Buitenlandervaring staat super goed op je cv. Je kan bijvoorbeeld een stage gaan doen in het buitenland, maar ook een taalreis kan van toegevoegde waarde zijn voor je cv. Zo laat jij je toekomstige werkgever zien dat je lef hebt, dat je zelfstandig bent en dat je openstaat om nieuwe mensen te leren kennen. Ook de beheersing van talen als Engels, Duits, Frans, Spaans etc. kan een reden voor een bedrijf zijn om jou aan te nemen.

 

3. Doe vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is ideaal om gaten in je cv mee op te vullen. Vrijwilligerswerk omvat namelijk vaak taken die je ook tijdens jouw toekomstige (bij)baan gaat uitoefenen. Of misschien heb jij wel ervaring nodig in een bepaalde sector. Ook dan kan vrijwilligerswerk uitkomst bieden. Bovendien laat het zien dat je een harde werker bent: je werkt zelfs als je er niet of weinig voor betaald krijgt. Dat vinden werkgevers natuurlijk altijd fijn om te zien.

 

4. Bereid je al tijdens je studie voor!

Het is uiteraard veruit het fijnst als je direct na je studie al aan de slag kan in een leuke functie, bij een tof bedrijf. Daarom kun je het best tijdens je studie al investeren in het opdoen van ervaring, bijvoorbeeld door een of meerdere van bovenstaande activiteiten te ondernemen.

 

geen ervaring
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord