Posted by Rosa Kuijpers & filed under Gezondheid, tips & trucs, tips op de werkvloer.

Heel leuk en aardig al die smoothies en hemelse lunches, maar hoe doe jij dat als je naar jouw (bij)baan gaat? Het is toch best moeilijk om dagelijks een blender mee in je tas te nemen. Inderdaad, gezond eten op het werk en onderweg is daarom niet altijd even makkelijk. Bovendien worden je ook in de bedrijfskantine niet de meest gezonde producten voorgeschoteld. Wij begrijpen best dat het dan af en toe moeilijk is om de vette kroketten, kaassoufflés en snoepautomaten vol suikerrijke snacks te weerstaan. Toch is gezond eten op het werk niet onmogelijk. Hieronder volgen een aantal tips.

 

Een lunch meenemen

De lunch is de meest belangrijke maaltijd van de dag, dus deze overslaan is zeker geen goed idee. Als je de hele dag druk in de weer bent en alert moet zijn om je taken uit te voeren heb je energie nodig. De meeste energie haal je uit producten met veel voedingsstoffen die een lang en verzadigd gevoel geven. Zo kun je de hele middag verder zonder vermoeid te worden. Kies dus voor  ‘ levende’ voeding. Hiermee worden 100% verse natuurlijke producten bedoeld, die niet gekookt, gebakken of op een andere manier bereid zijn. Deze leveren de meeste energie. Helaas zijn alle maaltijden op het werk, in de kantine of uit de supermarkt bewerkt. Daarom kun je het beste zelf je lunch klaarmaken en meenemen naar jouw (bij)baan. Dat vergt wel wat voorbereiding voor je vertrekt, maar dan ben je er in ieder geval zeker van dat het gezond is, en het jou een dosis energie oplevert.

 

Makkelijke lunchmaaltijden die je snel kunt klaar maken

Rauwkostsalade: met paprika, komkommer, wortel en radijsjes. Lekker fris, voedend en verzadigend.

Wraps: Zoals met kipfilet erin gerold, of rosbief met komkommer erin gerold. Een vegetarische variant is met een blad romeinse sla met een mengsel van geprakte avocado en noten erin.

Groene smoothie: Van bladgroente, bessen en superfoods zoals hennepzaad. Een smoothie van avocado, banaan, kiwi en wat citroensap. Heerlijk fris, zoet en super verzadigend!

 

Heb je meer inspiratie nodig voor lekkere en gezonde recepten voor op het werk? Er zijn talloze foodblogs en handige kookboeken waar je veel inspiratie kan opdoen.

 

gezond eten
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord