Posted by Rosa Kuijpers & filed under opmerkelijk, sollicitatie info, tips & trucs.

Het is vandaag Girlsday! Een initiatief om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT.  Want wie denkt dat deze branche alleen voor mannen bestemd is, heeft het mis! Op deze speciale dag kunnen meiden met technische ambities in heel Nederland terecht bij Bèta- technische en ICT- bedrijven. Zo krijgen zij door middel van interactieve workshops de mogelijkheid om kennis te maken met deze branche.

Girlsday is een initiatief van VHTO. Deze stichting organiseert activiteiten om de participatie van meisjes en vrouwen in bètawetenschap, techniek en ICT in heel Nederland te vergroten.

Ambieer jij een (bij)baan in de ICT branche? Pak dan vandaag je kans, want de installatiebranche kan zeker nog meer girlpower gebruiken.

 

Interactieve workshops

Op diverse praktijklocaties door heel Nederland zijn vrouwelijke talenten van harte welkom om deel te nemen aan interactieve workshops, bijvoorbeeld op het gebied van elektriciteit. Hierbij ga jij zelf aan de slag met het maken van een lamp. Ook maken meiden kennis met installatietechnische werkzaamheden in de beroepspraktijk en krijgen ze een rondleiding door de werkplaats.

 

Kansen in de verschillende branches

Veel branches zijn nog altijd mannenbolwerken, waarin weinig tot geen vrouwen werken. Neem bijvoorbeeld de installatiebranche. In verhouding werken er in deze branche veel minder vrouwen dan mannen, en dat terwijl er een groot tekort is aan technische talenten. Op dit moment kan er maar amper aan de groeiende vraag voldaan worden. Dit tekort kan prima worden opgevangen door meiden. Het blijkt namelijk dat meiden even goed zijn in de exacte schoolvakken als jongens. Helaas kiezen meisjes in verhouding echter veel minder vaak voor een carrière in de techniek.

 

Dus meiden, wacht niet langer en solliciteer voor een leuke (bij)baan in de installatiebranche of een andere technische branche! Grote kans dat je direct aan de slag kan gaan, want ook daar is girlpower onmisbaar!

 

girlsday
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord