Posted by Carolien de Blaaij & filed under blogs, studeren, tips & trucs.

Ben je beginnend student of al even bezig? Dan hebben wij een aantal gouden tips voor jou, om jouw studentenleven nog makkelijker te maken! Deze tips kunnen je helpen om geld te besparen en goede keuzes te maken. Benieuwd wat deze studenten tips inhouden? Lees dan snel verder!

Hoe maak je het studentenleven makkelijker:

Tip 1: Goede laptop

Een goede laptop is het halve werk. Tijdens je studie maak je continu gebruik van je laptop. Het is daarom wel handig als je laptop niet na 10 minuten gebruiken al leeg is. Een laptop voor studenten heeft een lange batterijduur en is snel in het uitvoeren van taken. Daarnaast is het fijn als de laptop handig is voor onderweg. Ook moet je laptop ideaal zijn voor het schrijven van verslagen en maken van presentaties.

Tip 2: Studentenkorting

Het zijn van een student heeft zo zijn voordelen! Je kunt namelijk als student vaak studentenkorting ontvangen. Hierbij kan je denken aan korting op bepaalde producten of studentenavonden waar studenten korting krijgen in verschillende kroegen. Kijk daarom altijd goed of er korting te verkrijgen is. Je bent per slot van rekening maar één keer student, dus maak gebruik van deze korting!

Tip 3: Boodschappenlijstje

Als student is de supermarkt een bijna een dagelijks uitje. Zorg altijd dat je een boodschappenlijstje maakt. Dit klinkt misschien ouderwets, maar het zorgt ervoor dat je veel geld bespaart. Door het maken van een boodschappenlijstje houd je je aan de producten die op die lijst staan. Geen onzinnige extra producten die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Ook zorgt het ervoor dat je niks vergeet en niet weer terug hoeft! Win-win situatie…

Tip 4: Bijbaan

Een bijbaan vinden als student kan soms heel gemakkelijk gaan. Probeer kritisch te blijven en stel eisen waaraan een bijbaan moet voldoen. Hierdoor weet je zeker dat je een goede keuze maakt. Wat zoek je in een bijbaan? Wil je veel geld verdienen, overdag werken of juist veel nieuwe vrienden maken? Bedenk, naast geld verdienen, wat jouw doel is van die bijbaan. Daarnaast is het natuurlijk ook van belang dat de nieuwe werkgever rekening houdt met jouw studie. Studie blijft prioriteit nummer 1!

Tip 5: Studeren

Naast alle bovenstaande studenten tips is tip 5 gebaseerd op het studeren zelf. Ga naar een plek waar jij je het beste kunt concentreren. Kan je het beste studeren in je kamer, in de bibliotheek of vind je het juist fijner om te studeren in een drukke omgeving? Dit is voor iedereen anders! Als je een fijne studieplek hebt gevonden dan zul je merken dat je veel meer kunt doen. Ideaal dus! Wat is jouw favoriete studieplek?

Dit waren onze 5 gouden tips! Zie jij nog iets ontbreken in de lijst? Dan ben jij misschien zelf wel dé ultieme student… Ga zo door!

Bewaar deze info voor later: