Posted by Ilja Dijkstra & filed under tips & trucs, tips op de werkvloer.

Iedereen weet dat de meeste vrouwen ’s ochtends langer nodig hebben om zich klaar te maken dan mannen. Uitgebreid douchen, ontbijten, kleding uitkiezen en een beauty-routine: het hoort allemaal bij het ochtendritueel van veel vrouwen (en ja, soms ook van mannen). Dit leidt er vaak toe dat mensen te laat op hun (bij)baan komen. Toch is het mogelijk om je ochtendroutine helemaal te volgen, en toch op tijd te komen! Hoe je dat doet?

 

1. Moment rust na het wakker worden

In plaats van drie keer je wekker uit te slaan, te blijven liggen in je bed en vervolgens gehaast op te staan om je routine nog te kunnen doorlopen, kun je er ook voor kiezen je wekker vijf minuten eerder te zetten. Zo heb je vijf minuten de tijd om even rustig wakker te worden en een moment van rust te creëren voor jezelf. Waak er dan wel voor dat je telefoon niet het eerste is wat je pakt, want dan schiet je daarna vaak alsnog in de stress. Denk in plaats daarvan gewoon even rustig na over de dag die komen gaat.

 

2. Kleding

Kleding is in veel banen belangrijk. Iemand die er representatief uitziet en zich goed voelt bij wat hij of zij aanheeft, straalt veel meer zelfvertrouwen uit. Dat is ook de reden dat veel vrouwen (en mannen) ’s ochtends nog 10 minuten nodig hebben om een outfit te kiezen. Voorkom een chaos in jouw kast en leg de avond van tevoren al de kleding klaar die je de dag erna aandoet.

 

3. Lees je mail tijdens het ontbijten

Als jij een verantwoordelijke (bij)baan hebt, kan het prettig zijn om ’s ochtends alvast jouw mail door te nemen. Je weet dan wat je die dag te wachten staat en komt zo voorbereid op kantoor aan.

 

4. Make-up

Een beetje make-up kan soms wonderen doen, maar als je  jezelf goed verzorgd, is een likje mascara vaak al voldoende om goed voor de dag te komen. Voorkom daarom uren voor de spiegel staan en ga eens voor een natuurlijke uitstraling met alleen mascara. Dat scheelt je een hoop tijd!

 

Als je deze tips volgt, zul je de dag een stuk relaxter beginnen. Niets is zo vervelend als gehaast op je werk binnen komen, meteen aan de slag moeten en niet eens de tijd hebben om even een kopje koffie te drinken. Er is vaak al genoeg stress op je werk, daarom is het goed om jouw ochtendroutine zo in te richten dat je goed voorbereid en relaxed op je werk aankomt.

 

ochtendroutine
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord