Posted by Sanne van den Brandt & filed under blogs, studeren, tips & trucs.

Als studentje heb jij het niet breed. Je hebt een bijbaan, je leent wat bij, maar de kosten voor je studie en de huur van je studentenkamer zijn hoog. Daarnaast wil je ook nog een beetje genieten van je studentenleven dus geld over heb je niet. Toch de inrichting van je studentenkamer eens opfrissen? Dat hoeft met deze tips niet veel te kosten:

 

Stap 1: Bepaal je budget

Wij snappen ook wel dat je, zodra je de IKEA binnenstapt, het liefst meteen de halve winkel in je karretje zou gooien. Het is daarom slim om van te voren eens te inventariseren wat je allemaal nodig hebt, en hiervoor een budget te bepalen. Zorg wel dat je budget realistisch is voor wat je ervan wilt kopen. Doe bijvoorbeeld eens research op internet om te zien wat alles zo ongeveer kost. Dit voorkomt dat jij straks thuis komt met spullen die je eigenlijk niet nodig hebt, en ook nog eens veel te veel hebt uitgegeven.

 

Stap 2: Bepaal je eigen stijl

Bepaal wat voor stijl jij graag in je kamer zou zien. Dit kun je doen door het kiezen van een bepaalde kleur, maar ook door bijvoorbeeld voor een themakamer te gaan. Inspiratie hiervoor vind je natuurlijk op Pinterest. Dit maakt dat je straks in de winkel gericht kunt zoeken naar bepaalde kleuren, meubels en bijbehorende accessoires. Een extra tip van ons: kijk ook naar (nep)planten voor in je kamertje. Dit maakt het meteen een stuk gezelliger!

 

Stap 3: Kringloop en marktplaats

Voordat je meteen naar de meubelboulevard rent: kijk eerst rond in kringloopwinkels en op Marktplaats! Ook vlooienmarkten zijn leuk om eens naartoe te gaan. Je zult je verbazen over wat je hier allemaal kunt vinden; vaak voor spotgoedkope prijzen. Op die manier bespaar je een hoop geld. Alles wat je hier niet kunt vinden, kun je altijd nog op de meubelboulevard kopen.

 

Veel succes met de inrichting van je studentenkamer!

inrichting van je studentenkamer
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord