Posted by Derk & filed under opmerkelijk, sollicitatie info.

Als je het over mindset hebt denken veel mensen aan “zweverig gepraat”. Toch is mindset ongelofelijk belangrijk bij alles wat je doet in het dagelijks leven. In jouw geval is je belangrijkste doel op dit moment misschien wel het vinden van een bijbaan, startersfunctie of vakantiewerk. Welke rol speelt je mindset hierin?

 

1. Waarom is mindset belangrijk?

Mindset is belangrijk omdat het de manier is waarop jij naar de wereld kijkt en tegen jezelf praat. Iedereen praat tegen zichzelf. Je kent het wel; je doet iets fout op je werk, en denkt bij jezelf: “Potverdorie Jan, je doet ook alles fout”. Dit is een extreem voorbeeld. Niet iedereen praat per se negatief tegen zichzelf. Maar of je nou positief of negatief tegen jezelf praat, het is belangrijk om bewust te worden van je “zelfpraat”. Door je er bewust van te worden kun je het namelijk ook verbeteren.

 

2. De wet van de aantrekkingskracht

De wet van de aantrekkingskracht (of te wel Law of Attraction) betekent dat positieve gedachten omgezet worden in positieve ervaringen. Andersom worden negatieve gedachten omgezet in negatieve ervaringen. Het is een interessant concept en het vertelt je min of meer dat je baas dient te worden over je eigen leven in plaats van externe factoren de schuld te geven. Externe factoren kun je vaak niet veranderen; je mindset wel.

 

Mensen die naar een sollicitatiegesprek voor een bijbaan gaan met de gedachte: “Ik word toch niet aangenomen”, worden waarschijnlijk niet aangenomen. Wat je denkt, straal je vaak onbewust uit via je lichaamstaal. Ben je zelfverzekerd, dan zul je dit ook uiten. Hierdoor laat je een betere indruk achter als sollicitant.

 

3. Stap voor stap

Je verandert niet in 1 dag jouw gedachten, dit kost tijd. Toch kun je vandaag de eerste stap zetten om je mindset langzaam maar zeker te verbeteren.

 

mindset
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord