Posted by Jacinta Stuifbergen & filed under arbeidsmarkt, vakantie.

Heerlijk hoor als je binnenkort op vakantie gaat. Lekker bier drinken, feesten en bruin (soms rood) worden. Helaas gaat er waarschijnlijk dan ook een hoop geld doorheen. Hoe kan je je vakantie zo snel mogelijk terugverdienen? In dit artikel lees je veel tips, zoals het volgen van een IT cursus , zodat je geen (financiële) kater krijgt!

 

Hoe kan je zo snel mogelijk je vakantie terugverdienen

 

Tip 1: waar zit de markt eigenlijk op te wachten?

Eigenlijk een logische, maar toch een belangrijke vraag: waar zit de markt eigenlijk op te wachten? Zo is het aan te raden een IT cursus te volgen. Ja, het is een investering, maar de markt schreeuwt om personeel. Vorig jaar gaf het UWV, de Nederlandse uitkeringsinstantie, aan dat ongeveer 50 procent van het personeel moeilijk te vervullen is. In 2016 was dit nog 36 procent!

 

Tip 2: Kies voor een flexibele bijbaan

Je hebt niet altijd tijd voor een baan. Zo is het belangrijk om bier te drinken en heel af en toe te studeren. Kies daarom voor een flexibele bijbaan. Door te werken bij XL Studenten Uitzendbureau kan je kiezen uit uiteenlopende vacatures. Van horecawerk bij de Johan Cruijff-ArenA tot het werken bij een callcenter. En dat niet alleen!

  • Uitzendbureaus helpen je echt aan werk als je snel geld nodig hebt. Zo kom je sneller binnen bij bedrijven als uitzendkracht dan wanneer je zelf een open sollicitatie verstuurt.
  • Je kan uittesten wat je leuk vindt! Doordat uitzendbureaus veel werk voor je hebben kan je kijken wat je leuk vindt en wat bij je past. Zo weet je steeds beter wat bij je past!
  • Heb je snel geld nodig? Dan is het handig om te werken bij XL Studenten Uitzendbureau. Als blogger krijg ik helaas per maand betaald, maar jij kan wekelijks je vakantie terugverdienen. Lekker hoor!

 

Hoe kan je zo snel mogelijk je vakantie terugverdienen?

 

Tip 3: Verkoop je oude spullen

Dit is een van de simpelste manieren om geld te verdienen. Heb je nog kleding die je niet meer aantrekt? Of studieboeken die je niet meer gebruikt? Dan kan je ze gaan verkopen. Je kan er zo honderden euro’s voor vangen.

 

Tip 4: Doe het huishouden voor iemand anders

Veel mensen hebben geen zin in het huishouden. Dat zou jij dus kunnen oppakken! Zo hebben sommigen geen zin om hun auto’s te wassen. Ook kan je iemands huis schoonmaken en zijn hond uitlaten. Door een website te maken of je te promoten op social media zal je verbaasd zijn hoeveel mensen hier interesse in hebben.

 

Tip 5: Geef rondleidingen door je eigen stad

Woon je in een stad? Dan heb je hier vast wel wat kennis over opgebouwd. Er zijn heel wat toeristen die graag jouw kennis willen horen. Start een website, een social media kanaal of sluit je aan op een platform. Zo leer je heel veel mensen kennen!

 

Geld voor iedereen

Kortom, van het volgen van een IT cursus tot het verkopen van je oude spullen: als je out of the box denkt zijn er genoeg mogelijkheden om je vakantie zo snel mogelijk terug te verdienen. Zo hoef je je niet meer zorgen te maken dat je na de vakantie geen bier meer in huis meer kan halen. Kassa!

Bewaar deze info voor later: