Posted by & filed under studeren, toekomst.

Ga jij binnenkort op kamers en na de vakantie een studie beginnen? Of ben jij al een student en ga je verhuizen naar een andere stad? Waarschijnlijk heb jij er ook al over nagedacht lid te worden van een studentenvereniging. Het kan ook zijn dat je helemaal niet weet wat een studentenvereniging is en doet. Lees dan onze tips wat het nou is en hoe je een vereniging uit kunt kiezen.

 

Wat is een studentenvereniging?

Wat is nou eigenlijk een studentenvereniging en wat doe je daar? Een studentenvereniging is een vereniging van mensen die in dezelfde stad studeren. Deze mensen hoeven niet perse op dezelfde school of studie te studeren. Bij een vereniging ga je natuurlijk veel stappen, maar ook andere leuke activiteiten doen. Denk hierbij aan vakanties, festivals en sporten. Vaak zijn er vaste avonden waarop activiteiten worden georganiseerd. Wel wordt er van je verwacht dat je vaak bij deze activiteiten aanwezig bent als je eenmaal lid bent van een vereniging. De voordelen van een vereniging is dat je snel nieuwe mensen leert kennen. Lid zijn van een vereniging staat vooral voor veel plezier en een netwerk opbouwen. Het nadeel is de ontgroening. Het verschilt per vereniging hoe heftig deze is, maar je wordt wel geacht deze te voldoen. Ook betaal je contributie voor een vereniging om alle activiteiten te bekostigen.

 

Hoe kies ik de juiste vereniging uit?

Er zijn verschillende soorten studentenverenigingen. Van groot tot klein en van sport- tot muziekvereniging. Ook zijn er studieverenigingen. Hierbij is het wel de bedoeling dat je dezelfde studie doet als de andere leden van de vereniging. Denk goed na over wat je leuk vindt en waar je interesses liggen. Op deze manier kun jij een leuke studentenvereniging uit kiezen. Kies een studentenvereniging uit die bij je past en geniet er van!

 

Hoe kies ik een studentenvereniging uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *