Posted by Carolien de Blaaij & filed under branches, toekomst.

Wanneer je student bent heb je soms momenten dat je krap bij kas zit. Het valt niet mee om rond te komen met alle biertjes, de huur en feestjes. In deze blog vertellen we hoe jouw portemonnee het beste je studententijd kan door komen.

budgetteren als student

Vijf tips om slim te leren te budgetteren als student:

1. Eet met vrienden of bij familie

Door met vrienden te eten kom je gezellig samen en wordt er samen gekookt: om de beurt kan ook natuurlijk. Door dit te doen zorg je ervoor dat je de sociale kant van het studentenleven opzoekt, maar zorg je ook goed voor je portemonnee. Het bedrag dat je aan de boodschappen kwijt bent kun je onderling verdelen. Vaak kan je ook kosteloos bij je ouders eten. Gezellig!

2. Supermarkt jagen

Koop boodschappen één keer per week en let op de aanbiedingen op de folder. Doe je namelijk dagelijks boodschappen, dan ben je veel sneller geneigd onnodige snacks en spontane aankopen te doen.

Tegenwoordig vind je bij elke supermarkt een aparte koeling met dingen die niet lang houdbaar zijn en die voor een mega zacht prijsje worden verkocht – ideaal!

3. Items verkopen

Verkoop items die je niet draagt op platformen zoals Vinted en Marktplaats. Jij keek waarschijnlijk niet om naar dat stukje kleding maar een ander zal er wel plezier van hebben. Op Marktplaats kun je ook je studieboeken verkopen en andere items. 

4. Tweedehands kopen

Wanneer je een beetje rond snuift op de platformen zie je ook dat andere hun kleding en spullen verkopen: neem eens een gok. Je zult zien dat het je veel euro’s kan besparen door andermans miskopen te kopen. 

5. Studentenrekening

Een studentenrekening is voordeliger dan de kosten van een volwassenen rekening en vaak gratis. Je kunt een hoger bedrag aan credit nemen. Je kan gemakkelijk een bankrekening openen. Wanneer je er niet uitkomt kun je op de website van bankingreview.nl verschillende banken met elkaar vergelijken. 

Krijg je niet genoeg uren bij je huidige baan en wil je extra studenten money uitcashen? Op onze website hebben we 900+ vacatures openstaan die op jou wachten. Reageer snel!

Bewaar deze info voor later: