Posted by Jacinta Stuifbergen & filed under studeren, vakantie, zomer.

Helaas is het einde van de zomervakantie al weer bijna in zicht. Ga jij daarna aan een nieuwe studie beginnen of ga jij switchen van studie? Grote kans dat jij binnenkort een introductieweek hebt! Voordat jij de boeken in duikt, worden er door bijna alle scholen wel een introductieweek georganiseerd. Dit is ideaal om jouw toekomstige studiegenoten te ontmoeten. Maar hoe overleef jij die introweek nou?

 

Wat is een introductieweek?

Een introductieweek is bedoeld om jou alvast kennis te laten maken met de stad waarin jij gaat studeren. Ook leer jij in deze week alvast jouw toekomstige studiegenoten en de ouderejaars kennen. Deze organiseren en begeleiden namelijk vaak deze week. Het is daarom ook erg raadzaam om mee te doen aan deze introductieweek. De locatie is meestal in de buurt, vaak op of rondom de school. Per school verschilt het wanneer de introductieweek is en ook kunnen de namen hiervan verschillen. Ook verschilt de inhoud per stad, maar een aantal onderdelen zullen in elke stad hetzelfde zijn. Het draait vooral om culturele activiteiten, je gaat kijken bij sport- en studieverenigingen en je gaat een kijkje nemen op je nieuwe school. Wat uiteraard niet kan ontbreken en misschien wel het allerbelangrijkste van deze week, zijn de kroegentochten. Houd vooral rekening met intensieve dagen en weinig slaap.

 

Inschrijving + kosten

Dit werkt bij elke school net even anders. Bij de ene school dien je je via internet in te schrijven, maar bij een andere school kan dit weer via een inschrijfformulier gaan. Weet je niet zeker hoe dit bij jouw school gaat? Kijk dan even op de website van je school, daar zal je vast en zeker de benodigde informatie kunnen vinden. De kosten voor de introductieweek kan tussen de €60,- en €125,- liggen, maar dit verschilt ook per school. Dit is vaak wel inclusief overnachtingen, eten- en drinken, alle activiteiten en andere eventuele bijkomstigheden.

 

Hoe overleef ik de introductieweek?
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord