Posted by Sanne van den Brandt & filed under studeren, vakantie, zomer.

Met het weer van de afgelopen weken  ben jij waarschijnlijk al helemaal in de vakantiestemming. Je zou bijna vergeten dat je nog naar school moet en nog moet werken. Nog één blok, nog een paar vakken, en dan heb je eindelijk vakantie! Je bent er zó aan toe! De laatste loodjes wegen het zwaarst, en dat geldt zeker voor die laatste weken voor de vakantie. Hoe overleef je die?

 

Aftellen

Tel af naar het moment dat je eindelijk je boeken in de hoek kan smijten, en er weken niet meer naar om hoeft te kijken. Dat maakt het moment dat het eindelijk zover is des te leuker!

 

Droom weg bij zonnige vakantiebestemmingen

Niks leuker dan op het internet alvast helemaal in de vakantiestemming te komen, door het bekijken van mogelijke vakantiebestemmingen. Of je nu in Europa blijft, of verder over de grenzen kijkt richting bijvoorbeeld Australië of Amerika; van die prachtige foto’s op het internet wordt iedereen spontaan vrolijk!

 

Beloon jezelf

Jij bent natuurlijk super zielig, nu je met dit weer zo hard moet blokken, terwijl iedereen heerlijk de terrasjes opzoekt. Hard werken mag beloond worden, bijvoorbeeld met een kleine pauze in de zon, of een lekker ijsje!

 

Geen social media

Vrijwel iedereen lijkt tegenwoordig de behoefte te hebben om ‘ik chill in de zon’ foto’s te delen op Instagram, Facebook en Snapchat. Hartstikke leuk hoor, maar ook super frustrerend als jij niet naar buiten kan, omdat je nog moet leren voor een tentamen. Mijd daarom je social media de komende weken. Zet je notificaties uit, of verwijder de apps desnoods helemaal. Zo word je ook niet jaloers op mensen die wel al vrij zijn.

 

Je bent niet alleen

Jij bent niet de enige die moet leren. Vrijwel al je medestudenten weten hoe je je voelt. Klaag daarom af en toe eens goed tegen elkaar. Dat lucht op! Samen studeren is daarnaast ook een manier om elkaar te motiveren.

 

Plan een feest!

Als de laatste weken voor de vakantie dan eindelijk voorbij zijn, plan dan een groot feest om het begin van de vakantie te vieren. Je hebt het verdiend!

 

laatste weken voor de vakantie
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord