Posted by Derk & filed under blogs, sollicitatie info, tips & trucs.

Je hebt een leuke (bij)baan gevonden en je wilt hier graag op solliciteren. Je komt erachter dat er al velen voor jou waren. Wat kun je in die situatie doen zodat je meer kans maakt om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek?

 

1. Opvallend ontwerp motivatiebrief en cv

Een groot percentage van de sollicitanten levert zijn of haar motivatiebrief en cv op een traditionele manier in. Door een in het oog springend ontwerp te maken, kun je tussen al die brieven en cv’s toch opvallen. Bovendien, laat het jouw toekomstige werkgever zien dat je creativiteit hebt en dat je de moeite doet om de aandacht te trekken van het bedrijf. Voor veel functies is creativiteit een goede eigenschap, dus dat ik ook een pre. Let op: Dit betekent niet dat je van je motivatiebrief en cv een circus moet maken. Vaak zijn kleine details genoeg om jouw motivatiebrief en cv te laten opvallen.

 

Ben je niet zo goed in grafisch ontwerp? Maak dan gebruik van onze online cv-maker. Hiermee zet je binnen no time een flitsend cv in elkaar.

 

2. Een uitgebreid cv (veel relevante werkervaring)

Een uitgebreid CV met veel werkervaring is altijd goed. Misschien heb jij wel een unieke ervaring opgedaan bij een bedrijf of een cursus gevolgd binnen je vakgebied. Zet dit allemaal op je cv! Voor bedrijven is een relevant en uitgebreid cv een van de belangrijkste criteria om iemand uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek.

 

3. Netwerk

Misschien ken je wel iemand uit het bedrijf waar je solliciteert. Laat hem of haar weten dat het je een heel tof bedrijf lijkt en dat je er graag wilt werken. Stel vragen aan hem of haar over het bedrijf. Kortom: toon interesse! De kans bestaat dat hij of zij dit vertelt aan zijn collega’s. Het zorgt ervoor dat mensen binnen het bedrijf over jou horen.

 

4. Solliciteer op een andere manier

Je kunt ook solliciteren op een andere, originele manier. Een videosollicitatie is bijvoorbeeld erg origineel. En er zijn vele andere manieren om te solliciteren. Een goed voorbeeld voor een webontwikkelaar is: je bekijkt de website van het bedrijf en je geeft tips en trucs om hun website te verbeteren aan de hand van bijvoorbeeld een mock-up of een eigen website. Dit is een goede manier om de aandacht te trekken van een bedrijf. Als ze het goede ideeën vinden dan zullen ze jou zeker uitnodigen voor het gesprek. Mensen met goede ideeën zijn waardevol. Dit kun je ook toepassen wanneer je solliciteert op andere (bij)banen.

 

solliciteren
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord