Posted by Derk & filed under opmerkelijk, sollicitatie info, tips & trucs, tips op de werkvloer.

Stel je voor: Je hebt een eigen bedrijf of een (bij)baan bij een bedrijf en je gelooft echt in het product dat de organisatie aanbiedt. Jij wilt kei hard werken om het bedrijf verder te helpen, maar als jouw collega’s of werknemers niet zo veel motivatie hebben om hard te werken, kan dit heel frustrerend zijn. Hoe motiveer je jouw collega’s en medewerkers nu om er wel voor de volle 100 procent voor te gaan? Wij geven je een aantal tips:

1. Zorg ervoor dat iedereen het doel duidelijk voor ogen heeft

Het is een stuk prettiger werken als iedereen een duidelijk doel voor ogen heeft. Als het bedrijf bijvoorbeeld streeft naar bepaalde cijfers, is het belangrijk om dit duidelijk te communiceren naar alle werknemers. Een doel geeft mensen namelijk een reden om te werken. Als daarnaast een doel behaalt wordt, geeft dit werknemers veel voldoening. Herhaal het doel ook af en toe, zodat het constant in de mindset van je collega’s of medewerkers blijft.

2. Zorg ervoor dat mensen meer betrokken raken bij het bedrijf 

Dit punt sluit aan op het eerste punt. Zorg ervoor dat mensen betrokken raken bij de verschillende aspecten van het bedrijf. Laat bijvoorbeeld zien wat er in het bedrijf gebeurd, waar het bedrijf voor staat en waar het naartoe gaat. Medewerkers die het bedrijf kennen, en in het product/de dienst die het aanbiedt geloven, kunnen hun enthousiasme gemakkelijker overbrengen op anderen, wat de algehele motivatie weer ten goede komt.

3. Beloon jouw collega’s

Geef jouw medewerkers of collega’s binnen jouw (bij)baan zo nu en dan eens een compliment. Je hoeft iemand niet constant de hemel in te prijzen, maar als ze daadwerkelijk goed werk hebben verricht, is een complimentje op z’n tijd heel motiverend. Je kunt als je de eigenaar bent van het bedrijf ook een extra bonus geven aan diegene die het beste werk hebben afgeleverd. Dit hoeft niet altijd in geld te zijn, hier zijn meerdere mogelijkheden voor.

 

motivatie
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord