Posted by Jacinta Stuifbergen & filed under studeren, tips & trucs.

Aan het eind van de zomer besluiten veel studenten op kamers te gaan. Zeker wanneer zij in september aan een nieuwe studie beginnen. Op kamers gaan biedt verschillende voordelen! Zo word je binnen een korte tijd ineens heel volwassen, door de verantwoordelijkheden die je hebt op kamers. Daarbij hoef je doorgaans minder ver te reizen naar je universiteit, hogeschool of ROC en heb je de mogelijkheid om een nieuw netwerk van vrienden en vriendinnen op te bouwen. Bij het verhuizen als student heb je verschillende mogelijkheden. Sommige studenten gaan op kamers in een groot studentenhuis. Daar waar andere studenten de voorkeur geven aan de privacy van een eigen studio. Een studio is een kleine kamer, waarbij je een eigen douche en toilet hebt. Ook zijn deze studio’s vaak van een keuken voorzien.

In dit artikel geven we je tips om de verhuizing naar je studentenkamer zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het kan slim zijn om je ouders, broers en zussen alvast om hulp te vragen! Zo hoef je niet alles alleen te doen.

Hoe verhuis je makkelijk naar kamers als student (1)

 

Je inboedel inladen in een verhuiswagen

Veel studenten huren een busje, om daarin alle spullen naar de studentenkamer te kunnen verhuizen. Mocht je nog geen spullen bij elkaar hebben gezocht dan maakt dit de verhuizing makkelijker. Je kunt de nieuwe meubels immers direct bij je studentenkamer laten bezorgen! Houd er hierbij rekening mee, dat het erg duur is om alle spullen voor je kamer nieuw te kopen. Verstandiger is het om tijdig te beginnen met het verzamelen van tweedehands spullen. Bezoek bijvoorbeeld een kringloopwinkel in de buurt, neem tweedehands spullen over van familie en vrienden, enzovoorts. Op deze manier bespaar je op de kosten voor het inrichten van je studentenkamer.

 

Een verhuislift huren bij de verhuizing

Niet ieder studentenhuis zal over een eigen lift beschikken. Om te voorkomen dat zware meubels als een bed of bank omhoog getild moeten worden, kan het slim zijn om een verhuislift te huren. Een verhuislift huren doe je tegenwoordig heel eenvoudig online. Er zijn verschillende aanbieders van verhuisliften op internet te vinden. Je kunt de verhuislift tegen de gevel van je studentenwoning plaatsen, om de zware meubels vervolgens via het raamkozijn naar binnen te tillen. Dit gaat sneller dan het omhoog moeten tillen van meubels en verkleint de kans op schade daarbij aanzienlijk. Probeer meubels bovenal zoveel mogelijk uit elkaar te halen, om het vervoer hiervan makkelijker te maken.

 

Zoek een bijbaan om je kamer te kunnen betalen

Het is bepaald niet prettig om alle kosten te moeten betalen via een lening bij DUO. Verstandiger is het, om een baan te zoeken voor studenten. Er zijn ontzettend veel werkgevers, die baat hebben bij studenten. Studenten willen vaak namelijk ook in de avonduren werken, zijn doorgaans heel flexibel inzetbaar en werken hard. Kijk bijvoorbeeld eens naar een baantje in de horeca, ga in een supermarkt werken, of zoek naar baantjes bij een bijlesinstituut. Door geld bij te verdienen hoef je minder te lenen! Hier profiteer je na je studie van.

Bewaar deze info voor later: