Posted by Derk & filed under blogs, Gezondheid.

Soms zit je als student of starter urenlang achter een bureau. Je bent op zoek  naar een goed idee maar het komt maar niet in je op. Een goede manier om inspiratie te krijgen en nieuwe ideeën te bedenken is door een stukje te gaan lopen.

Het klinkt misschien raar en onzinnig maar het werkt goed! Probeer het zelf maar eens. Ga in de pauze naar buiten en loop een rondje. Je zult zien dat je automatisch gaat denken. Soms lijken de ideeën uit het niets tot je te komen.

De meeste school- en kantooromgevingen zijn vaak inspiratieloos. Daarom is een rondje lopen in de frisse buitenlucht een stuk beter voor je creativiteit.  Waar je achter je bureau 2 uur lang achter elkaar aan het brainstormen bent voor een goed idee kan je met lopen binnen een paar minuten een goed idee hebben. Natuurlijk is dit niet altijd zo. Soms zal het zo zijn dat zelfs een rondje lopen je geen inspiratie geeft.

 

Walking desks: het nut ervan

Dit is de reden waarom Google “walking desks” in hun kantoorpanden heeft staan. “Walking desks” zijn bureaus waar je achter kunt lopen. Vaak is dit een loopband met een tafel waar je laptop op kan. Het schijnt wel zo te zijn dat de productiviteit van de “walking deskers” lager was dan de medewerkers achter een normaal bureau. Ik zou persoonlijk ook niet de hele dag willen werken achter een “walking desk”. Het is wel ideaal als je inspiratie nodig hebt of even wat anders wilt gaan doen.

 

Blijf in beweging!

We weten allemaal dat bewegen gezond is. De mens is nu eenmaal niet gemaakt om urenlang te zitten achter een bureau. In het dagelijks leven bewegen we nauwelijks meer. Door een (of een paar) rondje(s) te lopen, blijf je fit en bovendien kan het dus ook nog eens zorgen voor een inspiratie boost. Dus zit je op je werk zonder inspiratie? Loop een rondje!

 

inspiratie
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord