Posted by Ilja Dijkstra & filed under blogs, toekomst.

Scroll jij vaak direct verder wanneer je vacatures ziet die volgens jou een suffe functienaam hebben? Ben jij zo iemand die er niet over peinst een (bij)baan onder jouw niveau te doen? En staar jij je blind op banen die direct aansluiten op jouw studie? Dan moet je deze blog zeker even lezen. Alleen een functienaam zegt namelijk niet zoveel. En het zou toch zonde zijn, als jij je droombaan liet schieten, omwille van een functienaam? Denk dus eerst even na over de mogelijkheden, voor je verder scrollt!

 

1. Competenties

Je ziet vaak functies waarin  klantcontact een van de hoofdwerkzaamheden is. Als je zo’n functie voorbij ziet komen, zou je kunnen je denken dat deze (bij)baan dit niet uitdagend is en dat je steeds dezelfde werkzaamheden uit moet voeren. Je kunt zo’n baan echter ook als een enorme uitdaging zien, want elke klant is anders. Je zult creatief moeten inspelen op verschillende situaties en uiteindelijk beheers jij over een dosis mensenkennis die in toekomstige banen nog goed van pas kan komen. In iedere functie werk je aan bepaalde competenties die heel goed staan op je cv. Zo kan een (bij)baan heel handig zijn, zonder dat deze perfect op je studie aansluit.

 

2. Doorgroeimogelijkheden

Ben jij de persoon die zich blind staart op de perfecte startersfunctie, maar word je steeds afgewezen omdat je te weinig werkervaring hebt? Probeer dan eens te solliciteren op functies die op het eerste gezicht onder jouw niveau liggen. Je weet niet wat voor mogelijkheden er binnen een bedrijf voor jou liggen. Als jij jezelf laat zien in een functie die niet geheel aansluit op jouw studie, maar jij blinkt hier wel in uit, dan zul jij binnen de kortste keren doorschuiven naar een positie die wel aansluit op jouw studie en achtergrond.

 

3. Extra trainingen

Sommige bedrijven willen de ontwikkeling van medewerkers onwijs stimuleren en bieden verschillende trainingen aan hun personeel aan. Soms kun je zelfs aangeven op welke punten jij je graag zou willen ontwikkelen. Als je slim kiest en de juiste trainingen volgt, kun jij zo doorgroeien naar de functie die jij eigenlijk graag zou willen hebben. Bovendien werk je ook hier weer aan verschillende competenties die in andere banen nog van pas kunnen komen!

 

Uiteindelijk ben jij degene die van jouw (bij)baan iets moet maken. Je kunt dus denken dat een functie saai en niet uitdagend is, maar slimmer is om verder te kijken dan de functienaam. Zo vind je misschien wel jouw droombaan!

 

functienaam
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord