Posted by Sanne van den Brandt & filed under blogs, studeren, vakantie.

Het is weer zo ver: Koningsdag! En laten we eerlijk zijn: Koningsdag is eigenlijk toch veel leuker dan al die andere feestdagen?  Dit  is waarom Koningsdag voor studenten de állerleukste feestdag is!

 

1. Vrije dag!

Koningsdag is een officiële feestdag en dus heb jij vrij! Geen dikke boeken en saaie colleges voor jou vandaag, maar een lekker lang weekend. Heerlijk!

Heb jij geen school, maar moet je wel werken? Check dan je CAO of contract even goed. Het kan namelijk zomaar zijn dat je meer betaald krijgt op Koningsdag. Zo wordt werken met Koningsdag ineens een stuk draaglijker.

 

2. De állermooiste feestjes

Koningsdag staat uiteraard in het teken van feesten; veel feesten. We vieren immers de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Binnen of buiten vieren, tijdens grote festivals of kleine houseparty’s, met bier of wijn: het kan allemaal. Daar houden wij, studenten, van! Je mag je bovendien lekker extravagant en in het oranje uitdossen op Koningsdag: niemand die ervan op of om kijkt.

 

3. Eten

Op Koningsdag mag je voor één dag je dieet even vergeten en je heerlijk tegoed doen aan bitterballen en Hollandse haring. Vergeet bovendien de oranje tompouces en oranje koeken niet. Het hele jaar door moet je moeite doen om ze ergens te kunnen vinden, maar rond Koningsdag liggen alle winkels er vol mee!

 

4. De vrijmarkt

Vrijmarkt alleen leuk voor kinderen? Dacht het niet! De vrijmarkt is de ideale kans om als arme student een leuk meubeltje of accessoire voor in je studentenkamer op de kop te tikken voor een prikkie. Top toch?

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf op de vrijmarkt te gaan staan. Wedden dat er nog heel wat zooi in jouw kamer ligt waar je eigenlijk niks mee doet? Verkoop het op de vrijmarkt! Daar kun je weer een aantal biertjes van drinken.

 

Dit is waarom Koningsdag voor studenten de ideale feestdag is. Waar breng jij je Koningsdag door?

 

koningsdag voor studenten
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord