Posted by Rosa Kuijpers & filed under arbeidsmarkt, tips & trucs, tips op de werkvloer.

Ben jij een duizendpoot? Houd jij zonder moeite meerdere balletjes in de lucht? Ben jij een super efficiënte multitaskheld? Dan is het hoog tijd voor een update. Singletasken is namelijk het nieuwe multitasken. Want wist je dat door één ding tegelijkertijd doen de productiviteit en levenskwaliteit verhoogt? En dit kan ook op je werk! Wanneer je gaat singletasken, je zult merken dat je efficiënter en effectiever jouw taken uitvoert en dat je er ook nog eens veel meer van gaat genieten. En dat willen we natuurlijk allemaal! Hoe krijg jij jezelf zover dat je maar één ding tegelijk doet?  Hieronder zetten we een aantal tips voor je op een rijtje.

 

1. Ruim je werkomgeving op

Rommel leidt af. Zorg er daarom voor dat je altijd je bureau hebt opgeruimd en dat je het ook schoon houdt. Haal alle onnodige spullen van je bureau. Zo voorkom je dat je wordt afgeleid.

 

2. Belangrijkste taak

Begin je dag met de belangrijkste taak. Zo zorg je ervoor dat je het gevoel krijgt efficiënt bezig te zijn, waardoor je in een positieve workflow terecht komt.

 

3. Één is één

Neem jezelf voor dat je echt één ding tegelijk doet. Je zult merken dat je vanzelf meerdere dingen tegelijkertijd oppakt en dat je je daar eigenlijk niet bewust van bent. Probeer hier op te letten.

 

4. Neem je rust

Geef je hersenen tijdens het werk wat rust. Als je volledig geconcentreerd bezig bent geweest is het goed om tussendoor een korte pauze te nemen om zo weer even op te laden.

 

En tot slot, zodra je merkt dat je toch de neiging hebt om tussendoor snel even een mail te openen, breng dan je aandacht dan terug naar de taak die je eigenlijk wilde uitvoeren. Je zult merken dat je hierdoor veel meer rust zul ervaren tijdens het werken.

 

singletasken
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord