Posted by Carolien de Blaaij & filed under arbeidsmarkt, blogs, nieuws, sollicitatie info.

Ineens waren ze er: online uitzendplatforms waarbij werkzoekenden als freelancer zelf aan een bedrijf matchen. De uitzendbranche schudt nog steeds in zijn voegen: de platforms groeien als kool, vooral onder jongeren. Is dit de toekomst van flexwerk? Zo’n online platform kan handig zijn als je werk zoekt tijdens je vakantie, of als je op zoek bent naar een losse dienst tijdens een vrije dag. Wat gaat een platform te werk, is het wat voor jou, en wat zijn de voor- en nadelen?

Wat zijn de definitie en nadelen van uitzendplatforms voor freelancers en zzp'ers? Wij geven uitleg

Wat is een online platform?

Je kunt een online platform zien als een digitaal uitzendbureau. Van hun website brengt een online platform vraag en aanbod van werk samen: bedrijven melden een dienst aan via de website en werkzoekenden kunnen zich hier op aanmelden. Grace+James is hier een mooi voorbeeld van.

Zie het als de Marktplaats voor freelance werk. Als online daten voor werk. Of als Uber, waarbij chauffeurs niet in dienst zijn van het bedrijf, maar hun eigen ritjes bepalen.

De werkzoekende meldt zich aan als freelancer, maakt op de website een profiel en reageert zelf op openstaande diensten. Het bedrijf selecteert vervolgens zelf uit de reacties of je aan de slag mag. De freelancer moet hiervoor dus ook uiteindelijk zelf een BTW-nummer aanvragen.

Als ‘eigen baas’ sta je dus niet onder contract bij een bedrijf. Echter, draagt het bedrijf dus ook geen zaken af zoals sociale verzekeringen: dit moet je zelf doen. Veel jongeren gaan hier helaas de mist in: een uurloon á €17,00 voor vakkenvuller? Fantastisch! Vergeet niet dat je nog zelf belasting van moet afdragen en een deel zelf opzij moet zetten voor vakantiegeld, vrije dagen en pensioen. Die verantwoordelijkheid wil, en kan, niet iedereen dragen.

Een platform leent zich vooral voor ad hoc werk, in branches waar veel pieken en dalen zijn. De meest geziene diensten die voorbij komen, zijn in de horeca, schoonmaak, vakkenvullers, hulpkracht in de bouw en logistiek.

Wat zijn de voordelen van een online platform?

1. Het uurloon ligt iets hoger

Dit komt omdat een online platform bepaalde taken niet hoeft te vervullen: zij hoeven geen tijd te stoppen in actief werven. Hierdoor is vaak minder kantoorruimte nodig dan bij een regulier uitzendbureau: sollicitanten hoeven niet langs te komen om zich in te schrijven en papieren te ondertekenen. De kosten van het platform liggen vooral in marketing en beheer van de website.

2. Bemiddeling gaat sneller

Een recruiter is er, kort door de bocht, als tussenpartij uitgehaald. Hierdoor gaat het bedrijf zelf meteen aan de slag met een keuze maken. Dit kan er voor zorgen dat je sneller respons hebt of jij voor de dienst bent ingehuurd.

3. Jij bepaalt wanneer je werkt

Door je op losse diensten aan te melden, hoef je niet voor de standaard werkweek te kiezen. Je reageert enkel op dagen en tijden wanneer jij er zin in hebt. Elke week kan feitelijk een ander rooster hebben. Maandag tot vrijdag? Hoe saai.

Wat zijn de nadelen van een online platform?

Platforms zijn enorm handig voor snel werk. Echter, het is niet enkel rozengeur en manenschijn.

1. Er kan veel concurrentie van andere flexwerkers zijn

Jij wilt je aanmelden voor een leuke dienst, maar komt er wellicht achter dat tientallen andere freelancers je voor waren. Bij populaire platforms zie je nu al dat er teveel kandidaten zijn voor te weinig klussen. Ze gaan ten onder aan hun eigen succes.

2. Je vindt alleen korte termijn werk

Tsja, hier kun je niet de vaste lasten van betalen. Een losse dag werk kan natuurlijk fijn zijn als dat bij jouw behoefte past. Een regulier uitzendbureaus heeft beide: zowel dagwerk, als vaste / lange termijn banen in het aanbod.

3. Je bent nergens in dienst

Een online platform bemiddeld voor jou, door vraag en aanbod bij elkaar te brengen en je bent als zelfstandige aan het werk. Bij een uitzendbureau kom je op kantoor voor een kennismaking en het ondertekenen van een (0-uren) contract. Bij dit type contract is ook sprake van het opbouwen van pensioen na je 21e en van een fase systeem.

Werk je via een uitzendbureau langere tijd voor dezelfde opdrachtgever? Als je goed werk levert, kan een opdrachtgever jou ‘overnemen’. Dat wilt zeggen dat er constructies zijn waardoor jij direct onder contract komt te staan bij het bedrijf. Bij een online platform kun je dergelijke regels niet benutten.

4. Je moet zelf werk zoeken

Een uitzendbureau (mits het een goede is) benadert jou actief en denkt mee aan passend werk. De recruiters staan ‘in your corner’. Bij een online platform ben jij volledig verantwoordelijk voor het scouten van de banen.

5. Je doet niet mee aan sociale verzekeringen

Omdat je als freelancer werkt, moet je hier zelf voor zorgen, bijvoorbeeld door uit eigen zak hiervoor af te dragen. Ditzelfde geldt voor jouw eigen ontwikkelingen.

6. Je moet zelf een BTW-nummer aanvragen

Via het uitzendplatform werk je feitelijk als eigen baas en moet je zelf belasting afdragen. Dit wilt niet zeggen dat jij je bij de Kamer van Koophandel in moet schrijven: hier zitten bepaalde voorwaarden aan. Zo moet je bijvoorbeeld een minimaal aantal uur per week als zelfstandige werken.

Hoe dan ook, ben je verplicht een BTW-nummer aan te vragen. Enkel de eerste dienst hoeft dit nog niet, mocht je het uit willen testen. Hier komen €50,- eenmalige kosten en papierwerk bij kijken.

Deliveroo is een voorbeeld van nadelen in uitzendplatforms: arbeidsrechtelijk is het nog onzeker

7. De ontwikkelingen zijn onzeker

Het ontstaan van digitale platforms is een nieuwe ontwikkeling op de arbeidsmarkt. Ook al werk je officieel als freelancer, studies laten zien dat veel klussen op werkplatforms kenmerken hebben van een werknemers-/werkgeversrelatie. Kijk naar Uber of Deliveroo, waar hele rechtzaken door zijn ontstaan.

Mocht dit door de overheid zo gezien worden, volgen hier bepaalde rechten en plichten door. De vraag is dus of er vanuit de politiek nog ontwikkelingen zullen plaatsvinden. Wetten en regels kunnen de ontwikkeling van de platforms versnellen én afremmen.

Heb jij nog vragen? Laat hieronder een comment achter of schrijf je direct in op www.studentenvacature.nl voor de beste bijbanen, stages, losse klussen en fulltime werk. Online, maar met een persoonlijke touch.

Bewaar deze info voor later: