Posted by Rosa Kuijpers & filed under tips op de werkvloer.

Je kent het vast wel, de wekker gaat te laat af, de brug stond open, het stoplicht stond te lang op rood, met als gevolg dat je te laat komt op jouw werk. Heb je het gevoel niet genoeg tijd te hebben om alles tijdens jouw (bij)baan en studie af te krijgen? Zo hoef je nooit meer te stressen in de race tegen de klok!

 

1. Neem niet te veel hooi op je vork

Als je teveel tegelijkertijd wilt doen, heb je grote kans dat je te laat komt. Je probeert immers om taken die langer duren dan je denkt in een korte periode in te plannen. Kijk daarom elke dag eerst in jouw agenda om te checken of je afspraken of taken hebt ingepland die eigenlijk onnodig zijn. Kom je deze tegen? Schrap ze dan, want anders kosten ze alleen maar teveel tijd en energie, waardoor je voor de taken die wel aandacht verdienen, geen tijd en energie meer hebt.

 

2. Leer plannen

Het kan je enorm helpen om elke avond of ochtend een paar minuten de tijd te nemen om een planning te maken voor de komende dag. Door middel van plannen kom je erachter dat je nog veel tijd overhoudt om ook leuke dingen te ondernemen. Wees realistisch als je moet inschatten hoe lang een bepaalde taak ongeveer gaat kosten. Vergeet niet om hierbij ook rekening te houden met eventueel reistijd en uitloop.

 

3. Houd een paar handige hacks bij de hand

Kom jij vaak te laat omdat jij je in de ochtend vaak nog mooi wilt maken en op wilt frissen? Zorg er dan voor dat je altijd een droogshampoo en wat basis make-up in je tas hebt zitten. Het scheelt bovendien ook enorm als je de avond van te voren al klaar legt wat je de volgende dag aan gaat trekken. Als je dit in de ochtend moet doen, kan het zijn dat je hierdoor te laat komt op jouw (bij)baan.

 

te laat
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord