Posted by Jacinta Stuifbergen & filed under arbeidsmarkt, blogs, sollicitatie info, tips & trucs, vakantie, zomer.

Natuurlijk kun jij lekker in de zomer genieten van het warme weer. Misschien ga je wel op vakantie of heb je andere leuke zomerse activiteiten gepland. Zou het dan niet fijner zijn om geld te verdienen? Heb jij alleen nog geen idee waar jij een zomerbaan wilt? Lees dan gauw verder voor inspiratie en tips.

 

Voordelen 

Een zomerbaan heeft meerdere voordelen. Misschien wel de allerbelangrijkste is dat jij geld gaat verdienen. Hiermee kun jij je vakantie bekostigen, leuke uitjes plannen of gewoon sparen om er later iets leuks mee te doen. Met een zomerbaan doe je contacten op en ontmoet je nieuwe mensen. Misschien kun jij je zomerbaan wel behouden na de vakantie en kun je lekker geld blijven verdienen tijdens je schoolperiode.  Ook doe je al werkervaring op die jou na je school van pas zal kunnen komen.

 

Ideeën

In de zomer is er veel seizoenswerk beschikbaar, dit vanwege het lekkere weer en de zomervakantie. Veel werkgevers hebben moeite met hun bezetting en zijn eigenlijk altijd wel op zoek naar zomerkrachten. Hier volgen een aantal ideeën:

  • Festivals (werken en genieten op de leukste festivals achter de bar of in één van de vele foodtrucks)
  • Terras (ga aan de slag in de bediening of keuken)
  • Strand (er worden in de zomer altijd vakantiekrachten gevraagd voor op het terras of in de keuken)
  • Hotels (een bijbaan in één van de meest luxueuze hotels)
  • Buitenland (ga als animator aan de slag op een vakantiepark of wordt een Au-Pair)

 

Waar op te letten?

Het salaris is misschien wel het allereerste waar jij naar kijkt. Check deze tabel voor een actueel overzicht van het minimumloon, dit is namelijk leeftijdsgebonden. Ook hangen de werkzaamheden van je leeftijd af, iemand van 16 jaar mag al meer dan iemand van 13 jaar. Het aantal uren wat je mag werken hangt ook van je leeftijd af. Hoe jonger je bent, hoe minder uur je mag werken.

  

En misschien nog wel het allerbelangrijkste; geniet ervan!

 

Op zoek naar een zomerbaan?
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord