Posted by Carolien de Blaaij & filed under blogs, sollicitatie info.

Veel studenten hebben een droombeeld van hoe hun ideale stage of hun droombaan eruit moet zien. Vaak is dat bij één bepaald bedrijf of in één bepaalde sector. Echter, het komt vaak voor dat er, juist op het moment dat jij wilt gaan solliciteren, geen vacatures beschikbaar zijn bij dat bedrijf of in die sector. Dat is natuurlijk balen, maar het is geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Je hebt immers nog een mogelijkheid: open solliciteren!

Sollicitant neemt cv door na succesvol open solliciteren

Wat is open solliciteren?

Bij open solliciteren reageer je niet op een vacature. Je stuurt gewoon een brief naar een bedrijf waarin je de organisatie vertelt dat je graag voor ze wilt werken. Klinkt simpel, toch? Dat valt tegen! Als je succesvol open wilt solliciteren, zul je veel vooronderzoek moeten verrichten.

Open solliciteren is niet te verwarren met open hiring, waarbij juist het bedrijf de partij is die ‘met een open geest’ vrij kandidaten toelaat zonder screening.

De voorbereiding

  • Verzamel informatie over het bedrijf. Je schrijft de brief immers omdat je geïnteresseerd bent in het bedrijf, niet in een bepaalde functie. Je dient in je brief dan ook goed duidelijk maken waarom jij zo graag bij het bedrijf zou willen werken. Het is belangrijk dat je laat zien dat je over veel kennis van het bedrijf beschikt.
  • Probeer te achterhalen aan wie je je sollicitatiebrief moet richten. Vaak zal dit een HR-manager zijn. Door je brief direct aan hem of haar te richten en naar zijn of haar e-mailadres te sturen, heb je een grotere kans dat er ook daadwerkelijk wat met jouw open sollicitatie gebeurt.
  • Net als in een normale sollicitatiebrief is het daarnaast belangrijk om te laten weten wie je bent, wat je kunt (wat je ervaring is) en in wat voor soort functie je graag terecht zou willen komen. Denk hier goed over na, en zorg er bovendien ook voor dat je dit goed formuleert. Zorg daarnaast voor een net cv.

Heeft open solliciteren zin?

Je zou denken dat solliciteren terwijl er geen vacatures beschikbaar zijn, weinig zin heeft. Toch wordt ongeveer 20 procent van alle vacatures ingevuld door open sollicitaties. Je moet echter niet verwachten dat het bedrijf je direct een baan aanbiedt, wanneer je open solliciteert. Wanneer het bedrijf geïnteresseerd is in jou, zullen ze je in gedachte houden, voor wanneer er weer een vacature vrijkomt. Dit kan soms een tijdje duren. Blijf dan ook niet wachten tot het bedrijf je een baan aanbiedt, maar zoek ondertussen alvast verder. Er zijn echt meer leuke bedrijven op deze wereld!

Meer lezen? Kijk eens naar ons artikel over anoniem solliciteren.

Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord