Posted by Rosa Kuijpers & filed under blogs, sollicitatie info, tips & trucs, toekomst.

Iedere recruiter kijkt op een andere manier naar een cv en beoordeelt deze ook anders. Op internet vind je dan ook honderden tips  over hoe er een cv er precies uit moet zien. Er zijn echter een paar essentiële tips die wel heel vaak genoemd worden. Wij sommen ze hieronder voor je op. Zo zorg je voor een opvallend cv.

 

1. Breng focus aan

Heb jij al veel (bij)banen gehad in de horeca, heb je een krantenwijk gelopen of in een bakkerswinkel gewerkt, maar wil je solliciteren voor een marketingfunctie? Maak dan gebruik van de meest relevante ervaring die jij al hebt opgedaan. Misschien heb jij stages gelopen of een studiegerelateerde bijbaan gehad die een raakvlak had met marketing. Zorg dat deze relevante werkervaringen duidelijk op jouw cv vermeld staan en laat de rest van jouw (minder relevante) bijbanen achterwege. De ervaring die jij hebt opgedaan in de horeca is tenslotte niet heel relevant voor een marketingfunctie.

 

2. Maak indruk

Zorg dat de aandacht van een recruiter binnen een paar seconden al getrokken is. Verwerk de belangrijkste woorden waar een recruiter op zoekt, al in de eerste paar regels van jouw cv. Wanneer een recruiter jouw cv scant, zullen die woorden hem of haar meteen opvallen.

 

3. Foutloos

Een cv dat er oké uitziet, is tegenwoordig niet meer voldoende. Recruiters hebben vaak keuze uit meerdere geschikte kandidaten, en daarom is het van groot belang dat er geen spelfouten in jouw cv voorkomen. Let hierop bij het maken van je cv! Meerdere spelfouten in je cv? Dan heb je weliswaar een opvallend cv, maar deze belandt waarschijnlijk zonder pardon op de ‘nee-stapel’.

 

4. Bewijs jouw toegevoegde waarde

Een werkgever vindt het heel belangrijk welke return on investment hij of zij kan verwachten wanneer hij of zij in personeel investeert. Daarom is het voor werkgevers belangrijk om te weten wat jij kunt. Als jij dit in cijfers en prestaties kunt uitdrukken, benoem dit dan ook in jouw cv.

 

5. Leesbaar curriculum vitae

Niet alleen de inhoud van jouw cv is belangrijk, maar ook de lay-out is van groot belang. Zorg dat de leesbaarheid makkelijk en goed is, zodat de belangrijkste zaken in een oogopslag te lezen zijn. Vind je dit lastig? Gebruik dan de online cv-maker van StudentenVacature.

 

Dus, ben jij op zoek naar een nieuwe (bij)baan? Zorg dan eerst dat jouw cv eruit springt. Hiermee vergroot jij de kans op het vinden van een leuke (bij)baan.

 

opvallend cv
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord