Posted by Derk & filed under blogs, sollicitatie info.

Je zult misschien al weleens een persoonlijkheidstest gedaan hebben. Maar hoe kunnen persoonlijkheidstests jou helpen bij het vinden van een bijbaan?

 

Zelf een test doen

Er zijn veel soorten testen die je kunt doen op het internet om erachter te komen wat voor persoonlijkheid jij hebt. Een van die testen is de “Myers-Briggs Type Indicator (MBTI)”. Deze test laat, aan de hand van verschillende criteria, zien wat voor persoon jij bent. Een uitslag van deze test kan zijn ‘ENTP’: Extravert, Intuitive, Thinking, Perceiving. Deze vier elementen beschrijven een bepaald persoonlijkheidstype.

 

Bij StudentenVacature.nl hebben we ook een persoonlijkheidstest. Deze test meet je persoonlijkheid, en laat je vervolgens direct onze vacatures zien die daarbij passen. Super handig!

 

Aan de hand van de uitslag van de test, kun je  kijken wat voor type bijbaan, vakantiebaan of startersfunctie bij jou past. De uitslag van de test kan bovendien erg handig zijn bij het opstellen van een cv of het schrijven van een sollicitatiebrief.

 

Een test tijdens je sollicitatie 

Een bedrijf kan jouw ook een persoonlijkheidstest laten doen om te kijken of jij goed past binnen de bedrijfscultuur en bij de functie die zij aanbieden. Een populaire test hiervoor is de “Big Five” persoonlijkheidstest.

 

Zo’n persoonlijkheidstests dienen meestal als hulpmiddel om een beter beeld van een persoon te krijgen. Veel tests hebben vragen zoals “Wat zou jij doen in deze situatie?” Aan de hand van je antwoorden, kunnen recruiters dan zien wat jouw competenties zijn.

 

Denk wel na! 

Natuurlijk blijft een test een test. Het is een statische manier van het beschrijven van een persoonlijkheid. Een mens is dynamisch. Als je een keer een slechte dag hebt kan het zijn dat je wat meer introvert bent, als je een goede dag hebt ben je misschien wat socialer en meer extravert. Ben je het niet helemaal eens met de uitslag van de test? Neem de resultaten dan niet klakkeloos over. Vraag eens aan anderen of  zij vinden dat de uitslag bij jou past. Is dit niet het geval? Neem de resultaten dan met een korreltje zout.

 

persoonlijkheidstests
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord