Posted by Ilja Dijkstra & filed under blogs, sollicitatie info, toekomst.

Als jij aan het solliciteren bent voor een baan, ga er dan maar van uit dat tegenwoordig jouw social media profielen bekeken worden. Het is dan ook belangrijk om te overwegen welke foto’s jij wel en niet plaatst. De do’s en dont’s vind je in deze blog.

 

DO – kerstfoto met collega’s

Wanneer jij een leuke foto met kerst hebt gemaakt met jouw collega´s, waarop geen glazen alcohol te zien zijn, kun je dit prima op social media plaatsen. Het laat zien dat jij naast werken ook openstaat voor een gezellige avond met collega´s.

 

DON´T – een foto uit de kroeg plaatsen

Veel mensen gaan één van de kerstdagen op stap in de lokale kroeg. Hier gaat het er vaak erg gezellig aan toe. Houd de gezelligheid alleen in de kroeg en voorkom dronken toestanden op social media.

 

DO – familiefoto tijdens het kerstdiner

Een foto met de familie aan het kerstdiner kun je prima plaatsen op social media mits deze aan het begin van de avond genomen is. Iedereen feestelijk in een kersttrui of aan een mooi gedekte tafel is prima om te delen. Ook als je trots bent op een gerecht dat jij gemaakt hebt voor het kerstdiner kun je dit plaatsen op social media.

 

DON´T – Video’s en foto’s plaatsen die op het randje zijn

Tijdens de kerstdagen gaan er veel grappige video’s en foto’s viral op internet. Sommigen zijn grappig of schattig, deze kun je delen. Maar sommigen zijn ook op het randje, zoals seksueel getinte video’s of sarcastische en wrede foto’s. Wanneer je dit soort content deelt, kun jij anders overkomen dan jij misschien wilt.

 

Uiteindelijk moet jij natuurlijk zelf bepalen wat je op social media plaatst, maar houd een klein beetje rekening met hoe dit overkomt op mensen die jou niet zo goed kennen. Natuurlijk kun je een keer een drankje teveel drinken. Maar wil jij ook dat jouw toekomstige werkgever dit al ziet voordat je op een sollicitatiegesprek bent geweest?

 

social media
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord