Posted by Rosa Kuijpers & filed under blogs, sollicitatie info, tips & trucs.

Is het plaatsen van een foto op je cv wel of niet gepast? Het is een van de meest gestelde vragen met betrekking tot het opstellen van een cv. De meningen hierover zijn zeer verdeeld. Er zijn zowel voors als tegens, met betrekking tot het plaatsen van een foto op een cv, wanneer je gaat solliciteren voor een (bij)baan.

 

1. Het plaatsen van een foto

Sommige recruiters onthouden gezichten beter wanneer zij een foto zien op een cv. Dit kan een goede reden zijn om wel een foto te plaatsen. Wanneer je een foto wilt plaatsen, dien je erg goed op te letten wat voor foto je plaatst. Allereerst is het belangrijk dat jij alleen op de foto zichtbaar bent, en dus niet met een vriend of vriendin. Op deze manier kunnen er geen  misverstanden  ontstaan over wie er nu  solliciteert. Daarnaast is het uiteraard ook niet de bedoeling dat jij een foto plaatst die in een kroeg of op een feest is genomen. Dit lijkt heel vanzelfsprekend, maar het gebeurt nog regelmatig dat foto’s geplaatst worden waarop mensen staan met een glas alcohol. Als jij er niet zeker van bent of je een foto kan plaatsen, kun je deze laten beoordelen door een recruiter.

 

2. Geen foto

Sommige sollicitanten kiezen er bewust voor om geen foto te plaatsen en anoniem te solliciteren (bijvoorbeeld om discriminatie tegen te gaan).  Ook wanneer je enkel over foto’s beschikt met andere mensen erop, of foto’s die gemaakt zijn in de kroeg, is het beter om geen foto op je cv te plaatsen.

 

Recruiters kunnen jou ook vinden op LinkedIn, Facebook en andere social media kanalen en platforms. Let er dan ook op of de foto’s die zichtbaar zijn voor iedereen, acceptabel zijn.

 

Onthoud verder dat een recruiter uiteindelijk altijd kijkt naar opleidingsniveau, ervaring en vaardigheden wanneer jij solliciteert voor een (bij)baan. Ben je er niet zeker van of je een goede en passende foto hebt voor op je cv? Plaats dan geen foto, en ga uit van jouw eigen kwaliteiten.

 

foto op je cv
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord