Posted by Kimberley Thomas & filed under blogs, opmerkelijk, sollicitatie info.

Het zijn gekke tijden, ook voor studenten. Je studententijd draait normaal gesproken om gezelligheid, feestjes, beetje werken en natuurlijk studeren.

Maar dat is nu wel even anders. De kroegen zijn dicht, sporten met vrienden of vriendinnen is er niet meer bij. Ook colleges volg je niet meer in volle zalen, maar alleen thuis vanaf de bank.

Door corona zijn veel bijbanen voor studenten weggevallen. Restaurants, bioscopen, de kroeg op de hoek – allemaal plekken waar vaak studenten werken. Om toch hun huur te kunnen betalen, zoek studenten daarom massaal naar ander werk. In dit blog bespreken we 4 populaire bijbanen voor studenten die je misschien nog niet kende.

Wees de concurrentie voor met deze populaire studenten bijbanen, waar je niet snel aan zou denken!

Had jij al aan deze populaire (maar originele) bijbanen gedacht?

1. Bijles geven

Een leuke manier om wat bij te verdienen is door bijles te geven. Ben je heel goed in bijvoorbeeld wiskunde of economie? Of heb je een echte talenknobbel? Dan kun je kinderen op de middelbare school bijles geven.

Vóór corona vond bijles meestal bij het kind thuis plaats of op een openbare plek. Omdat je nu niet bij elkaar mag komen, kun je ook bijles geven via van Skype of Zoom! Het voordeel daarvan is dat je minder tijd kwijt bent, omdat je er niet de deur voor uit hoeft.

2. Vertaler Frans

Ben je heel goed in Frans? En heb je een wo- of hbo-diploma van een vertaalopleiding? Dan past een bijbaan als vertaler Frans perfect bij je, juist nu. Als vertaler Frans vertaal je teksten van het Frans naar het Nederlands. Veel vertalers werken namelijk al als freelancer vanuit huis. Natuurlijk zijn er ook vertalers in vaste dienst bij een Frans vertaalbureau.

Ook als je werkt als freelance vertaler Frans kun je afspraken maken met een vast vertaalbureau. Op die manier heb je meer zekerheid wat betreft het aantal opdrachten dat je binnenkrijgt. Let wel op: echt goede vertaalbureaus zijn wel streng in wie ze aannemen. Je moet je skills en papieren op orde hebben. Maar als dat eenmaal is gefixt, is werken als vertaler een superleuke bijbaan.

Tip: dit zijn 8 beroepen voor de toekomst.

3. SEO-specialist

Werken als SEO-specialist is iets dat perfect thuis kan worden gedaan. Een professionele SEO-specialist is iemand die zorgt dat een website zo goed mogelijk vindbaar is in zoekmachines, Google bijvoorbeeld. Je hebt een computer nodig en that’s it. Natuurlijk moet je ook echt wel verstand hebben van online marketing. Gelukkig kun je op het gebied van SEO vrijwel alles online leren! Studeer je marketing of nieuwe media? Dan ligt een bijbaan als SEO-specialist in jouw straatje.

4. Verhuizer

Veel bedrijven zijn komen stil te staan sinds maart. Maar wist je dat de huizenmarkt nog steeds booming is? En dat betekent dat veel mensen verhuizen. Heb jij geen zin om stil te zitten? Ben jij een student die graag de handen uit de mouwen steekt? Ga dan aan de slag als verhuizer! Er zijn genoeg bedrijven die studentverhuizers aan het werk hebben. Goedkoper voor de klanten en gezelliger voor jou als student. Win-win!

Ben je door corona je baan kwijtgeraakt? Of heb je tijd en zin in een tweede bijbaan die je vanuit huis kunt doen? De bovenstaande 4 bijbanen voor studenten zijn het proberen waard. Succes!

Bewaar deze info voor later: