Posted by Carolien de Blaaij & filed under blogs, sollicitatie info, tips & trucs.

Tegenwoordig is het moeilijk om je te onderscheiden op de arbeidsmarkt. Als je als student op zoek naar een bijbaan bent is dat helaas niet anders. Stel je eens voor hoeveel e-mails recruiters wel niet krijgen als het om een populaire bijbaan gaat. Dat zijn er heel erg veel! Daar val je niet zo snel tussen op. Maar, wat nou als je jezelf nou helemaal vooraan de rij kan plaatsen? Je draait de rollen even om, en zorgt ervoor dat potentiële werkgevers direct bij jou komen. Ideaal toch? Dat kan met een cv website waarmee je eventueel gaat scoren op relevante zoekopdrachten in Google. Dit doe je natuurlijk niet even, maar het kan je positie op de arbeidsmarkt wel degelijk verhogen. Daarnaast kun je zo’n cv website voor de rest van je carrière gebruiken bij solliciteren.

Sta er digitaal goed op door een gratis cv website te bouwen

Hoe maak je een CV website?

Als student zijnde heb je vaak maar een beperkt budget. Je zit natuurlijk niet te wachten op extra uitgaven per maand. Het doel is bijverdienen en niet meer uitgeven. Gelukkig hoeft een website niks te kosten, behalve wat tijd. Zo kan je heel eenvoudig een gratis website maken bij een website maker tool. Zo heb je in Nederland bijvoorbeeld JouwWeb. JouwWeb is een Nederlands platform waar iedereen ongeacht kennisniveau websites kan maken. Geen lastige codetalen of andere barrières.

Voor een website hoef je dus eigenlijk geen ervaring te hebben. Daarnaast is het mooie aan een website builder tool dat je direct toegang hebt tot tientallen website sjablonen die veel tijd besparen. Beginnen is daarmee slechts een kwestie van een account aanmaken en aan de slag met de editor gaan.

Waarom eigenlijk een eigen website maken?

Het mooie aan een website is natuurlijk dat je er een portfolio of cv op kan delen. Kortom je kunt in een oogopslag je creativiteit en vaardigheden visueel laten zien. Als student moet jouw portfolio website er vooral op gericht zijn om indruk te maken op potentiële werkgevers.

Bedenk dus eerst naar welke skills een werkgever op zoek kan zijn. Probeer daarna een heldere biografie te schrijven die jouw vaardigheden en vorige werkervaringen omschrijven. Wanneer je af en toe zoekwoorden verwerkt als bijvoorbeeld ‘’barman’’ dan zou je wel eens op zoekwoorden als ‘’barman gezocht’’ in Google gevonden kunnen worden. Zo kunnen potentiële werkgevers soms bij jou terecht komen in plaats van andersom.

Wat maakt een cv website goed?

Het belangrijkste is om helder en kort uit te leggen wat je kan. Stel dat je de website vult met lappen tekst. Dan is de kans onwaarschijnlijk dat iemand deze woord voor woord ooit zal lezen. De beste cv websites zijn juist kinderlijk eenvoudig vormgegeven. Hou de website simpel, clean en vooral to the point. Dat zorgt ervoor dat de website makkelijk te navigeren zal zijn voor je bezoekers.

Zet je meest indrukwekkende werkervaringen bovenaan zodat ze snel te scannen zijn. Het hoeft geen kunstwerk te worden maar net even visueel aantrekkelijker dan de CV die je steeds als bijlage stuurt. Dat kost je dus helemaal niet zo veel tijd. Je hoeft dus absoluut geen super site te hebben. Maar, een website bouwen is wel een kwestie van gewoon beginnen.

Bewaar deze info voor later: