Posted by Jacinta Stuifbergen & filed under branches, stage.

Ben jij als student geïnteresseerd in vrijwilligersprojecten of een stage in het buitenland? Dan is AIESEC de organisatie waar je moet zijn. Bij AIESEC kan jij je leiderschapskwaliteiten ontwikkelen door middel van vrijwilligersprojecten of professionele stages in het buitenland.

 

Wie is AIESEC?

AIESEC is een organisatie die gebaseerd is op het enthousiasme van een groot aantal onbetaalde leden in 126 landen rond de hele wereld. Zij ontwikkelen verantwoordelijke en ondernemende leiders, die zullen kiezen hoe de wereld van morgen wordt geleid. Daarbij ligt hun focus op het ontwikkelen van de kwaliteiten die goede leiders nodig hebben. Deze worden ontwikkeld door in een onbekende en nieuwe omgeving te moeten werken. Hierdoor leren de stagiaires en vrijwilligers zichzelf en hun sterktes beter kennen.

Bij AIESEC kan je als student kiezen uit drie producten. De focus bij deze producten ligt op leiderschap kwaliteiten en culturele uitwisseling.  Zij helpen de studenten met het vinden van vrijwilligersprojecten en met de applicatie (bijvoorbeeld door naar cv’s en motivatiebrieven te kijken). Maar ze helpen ze ook in het buitenland met het inleven en het terugkomen. De volgende drie producten die AIESEC voor studenten aanbiedt zijn als volgt:

  1. Global Volunteer

Dit is een cross culture vrijwilligersproject voor jonge individuen die zich persoonlijk willen ontwikkelen en een positieve invloed op de wereld willen hebben. Het project duurt 6 tot acht weken.

  1. Global Entrepreneur

Bij Global Entrepreneur loop je stage bij een startup. Hier kunnen studenten de ondernemende wereld ontdekken, leren kennen en eraan bij kunnen dragen. De stage duurt 6 tot 12 weken.

  1. Global Talent

Een professionele betaalde stage voor jonge mensen die graag internationale ervaring op willen doen voor hun verdere carrière. Daarnaast ontwikkel je in een multiculturele setting. Deze stage duurt 3 tot 18 maanden.

Ben jij op zoek naar een professionele stage en/of vrijwilligersproject in het buitenland? Kijk dan op AIESEC en ontwikkel jouw leiderschap in het buitenland.

Bewaar deze info voor later: