Posted by & filed under arbeidsmarkt, blogs, toekomst.

Het schooljaar is bijna voorbij en veel studenten en scholieren gaan eindexamens doen of afstuderen. Hierna staan zij voor de keuze: meteen een (bij)baan te zoeken, beginnen met studeren of een tussenjaar nemen? Voor alle opties is wel wat te zeggen, en er zijn met name veel verschillende meningen over het nemen van een tussenjaar. Wat zijn redenen waarom je zeker een tussenjaar zou moeten nemen?

 

1. Geld verdienen

Tegenwoordig krijgen studenten geen studiefinanciering meer, maar moeten zij lenen om een studie te betalen. Om te voorkomen dat je een hoge lening moet afsluiten, kun je ervoor kiezen om na de middelbare school een jaar te gaan werken. Op die manier kun je daarna je studie betalen.

 

2. Vrijwilligerswerk doen

Sommige mensen weten al heel lang dat zij voor een lange periode vrijwilligerswerk willen gaan doen. Dit kan in Nederland zijn, maar veel scholieren en studenten gaan ook naar het buitenland om daar aan een vrijwilligersproject deel te nemen. Vrijwilligerswerk staat altijd goed op jouw cv, zeker wanneer je een baan zoekt en verder geen studiegerelateerde werkervaring hebt.

3. Een wereldreis maken

Het lijkt de trend van het moment te zijn: veel scholieren gaan na hun eindexamens gaan reizen. Ook veel studenten stellen hun master jaar uit om na het afronden van een bachelor eerst een jaar te reizen. Reizen kan, net zoals vrijwilligerswerk, goed op jouw cv staan. Het laat zien dat jij zelfstandig, ondernemend en niet bang voor veranderingen bent.

 

4. Rust nemen

Na een jaar hard studeren voor eindexamens of na je afstudeerjaar, kan het goed zijn om eerst rust te nemen voordat je aan het echte werkleven begint. Scholieren en studenten zijn een fulltime werkritme niet gewend, dus kunnen in een tussenjaar nog even de tijd nemen om hieraan te wennen.

 

Wat is voor jou de belangrijkste reden om een tussenjaar te nemen?

 

tussenjaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *