Posted by Rosa Kuijpers & filed under arbeidsmarkt, sollicitatie info, tips & trucs.

Vandaag is het Safer Internet Day. Op deze bijzondere dag wordt er in meer dan 100 landen wereldwijd aandacht gevraagd voor veilig internetgebruik door jongeren. Internet speelt ook een belangrijke rol bij het vinden van een (bij)baan. Voor het vinden van een interessante vacature wordt internet gebruikt. Maar ook om jezelf te presenteren kunnen social media een handig hulpmiddel zijn.

 

Ben jij je bewust van hoe je op social media staat? Weet jij hoe je internet het beste in kan zetten om voor die ene baan gekozen te worden? Hieronder zetten we een aantal tips voor je op een rijtje om verstandig en veilig internet te gebruiken.

 

Be Aware!

Wees je bewust van wat er over jou op het internet te vinden is. Je kunt er namelijk van uitgaan dat de recruiter je online opzoekt. Stel nou dat jij op je Facebook partyfoto’s hebt staan. Dan is de kans aanwezig dat het bedrijf liever iemand anders kiest voor de (bij)baan.

 

Zet social media slim in

LinkedIn  is een van de meest gebruikte social media kanalen voor het vinden van een (bij)baan. Wees dan ook niet bang om iemand te benaderen via LinkedIn. Vind je bijvoorbeeld iemand in jouw netwerk met een baan die jou leuk lijkt? Contacteer deze persoon en vraag hem of haar wat hij/zij zo leuk vindt aan zijn/haar baan. Vraag ook om advies. Hoe zou jij zo’n baan kunnen bemachtigen? Je zult zien dat mensen graag over hun eigen werk vertellen. Dus vrees niet en stap gerust op mensen af!

 

Instagram wordt steeds belangrijker

In tegenstelling tot Twitter, Linkedin en Facebook heb je op Snapchat, en Instagram meer vrijheid in het posten van foto’s. Instagram wordt bovendien steeds belangrijker voor bedrijven. Wees je daar van bewust.

 

Vacaturewebsites

Wees proactief in het verspreiden van je cv. Deze kun je namelijk op meerdere vacaturewebsites uploaden. Op deze manier zorg je ervoor dat recruiters jou sneller kunnen vinden en jij dus sneller benaderd zal worden voor een functie.

 

Kortom, zet social media en internet slim in. Gebruik het om mensen te benaderen en om vragen te stellen met betrekking tot de functie waar jij voor wilt solliciteren. Pas ook op met het plaatsten van content, want uiteindelijk is alles te traceren.

 

(bij)baan
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord