Posted by Dennis Kalmeijer & filed under blogs, studeren, tips & trucs.

projectgroepje heeft een meeting

Iedere student moet wel eens in een projectgroepje samenwerken. Echter gaat dit niet altijd goed. Er kunnen ruzies of discussies ontstaan die ten kosten gaan van het eindresultaat. Dit wil je natuurlijk voorkomen, omdat het studiepunten kost die je uiteindelijk echt wel nodig hebt. Als je namelijk niet voldoende studiepunten hebt, is het mogelijk dat je niet door kan naar de volgende jaar waar je misschien wel een leuke stage mag lopen. Wij hebben daarom voor jou opgezocht wat je kan doen als het samenwerken binnen jouw projectgroepje niet soepel verloopt. Als je op tijd actie onderneemt, kan je het misschien nog wel goed afsluiten!

Spreek elkaar aan

De eerste stap die je kan nemen, is elkaar aanspreken op het gedrag. Het kan zijn dat er één iemand is die de kantjes er vanaf loopt, waardoor de rest van het projectgroepje niet op schema loopt. Het makkelijkste is dan op deze persoon aan te spreken. Als iedereen eerlijk tegen elkaar is, kan het goed uitgesproken worden en kan er naar een oplossing worden gekeken.

Regels maken

Ten tweede is echt verstandig om samen regels te maken. Als je merkt dat het niet goed loopt binnen het projectgroepje is het verstandig om samen te gaan zitten en regels te maken. Denk dan bijvoorbeeld aan de consequenties van het te laat inleveren van je deel of het te laat komen voor meetings. Als dit met elkaar is afgesproken en op papier is gezet, kan je elkaar altijd achteraf aanspreken op het slechte gedrag. Zo sta je zelf sterk en kunnen er geen excuses worden bedacht.

Wil je nog meer tips weten voor een goede samenwerking binnen het projectgroepje? Lees dan het volgende artikel.

Projectbegeleider(s)

Er kunnen natuurlijk nog steeds discussies ontstaan en dan is het verstandig om naar de projectbegeleider(s) te gaan. zij staan boven de leerlingen en zijn vaak ervaren leerkrachten. Zij kunnen voor jou opkomen en zorgen dat het toch nog goedkomt binnen het projectgroepje en er toch nog een goed cijfer wordt behaald.

Directeur

Als dit allemaal niet heeft geholpen en er echt snel iets moet gebeuren, kan je er voor kiezen om naar de directeur te gaan en je verhaal te vertellen. Dit is natuurlijk het laatste wat je wilt doen, maar is wel je laatste kans. Hij is de baas over de school en kan leerlingen, maar ook projectbegeleider(s) aanspreken op hun gedrag. Vergeet niet dat je op school zit voor jezelf en ook voor jezelf moet opkomen. Als dit je laatste kans is, moet je dat ook zeker wel doen!

Ben jij nou wel door je eerste jaar heen en mag je in je tweede jaar een leuke stage uitkiezen? Kijk dan snel over op onze websites en de stages die wij aanbieden. Schrijf je gratis in en wij nemen contact met jou op!

Bewaar deze info voor later: