Posted by Kimberley Thomas & filed under blogs.

Social media waren natuurlijk al booming vóór het coronavirus. Door de lockdown vanwege het virus is de tijd die mensen op hun computers en smartphones doorbrengen alleen maar meer geworden. Het aantal downloads en het gebruik van mobiele apps is in 2020 enorm gestegen, omdat internetgebruikers in quarantaine digitale alternatieven voor hun normale leven blijven zoeken. Zelfs fysieke bedrijven zijn gedwongen zich aan te passen aan een digitale wereld. Het lijkt erop dat iedereen steeds professioneler van social media gebruikmaakt. Daarom is het ook als je gaat solliciteren des te belangrijker jezelf online ‘professioneel’ te presenteren. Of het nu gaat om Facebook, Twitter, Instagram of LinkedIn. Hier zijn 5 tips om je daarbij te helpen. Want als jij je carrière een kickstart wil geven kun je wel wat hulp gebruiken.

1. Volg je favoriete werkgevers

Volg de werkgevers waar jij graag zou willen werken. Zo kun je jezelf goed voorbereiden op een toekomstige sollicitatie en blijf je meteen op de hoogte van wat er speelt op professioneel gebied. Je krijgt vanzelf een goed beeld van het bedrijf of de organisatie waar je straks misschien wilt gaan solliciteren en dat kan natuurlijk alleen maar in je voordeel werken.

2. Wees zorgvuldig met je imago

Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. Iedereen is actief met social media. Ook bedrijven. Wees daarom zorgvuldig met je imago. Je weet maar nooit. De kans bestaat dat je toekomstige werkgever ook nog even je insta checkt. Een social media profiel dat op een bedrijf of organisatie aansluit zal meestal de voorkeur krijgen. Het is bovendien heel eenvoudig om je profielinstellingen aan te passen zodat niet iedereen zomaar al je foto’s kan zien.

3. Zorg dat je een LinkedIn account hebt

Professioneel connecten doe je natuurlijk via LinkedIn, het platform voor professionals. Niet alleen handig tijdens je studie maar hoogstwaarschijnlijk ook voor de rest van je loopbaan. Je opleiding, werkervaring en vaardigheden zijn belangrijke assets om via LinkedIn te netwerken. Heb je nog geen LinkedIn account? Maak ‘m dan vandaag nog aan. Het is ook nog eens een uitstekende bron voor al je vakinformatie. Just do it.

4. Probeer eens wat nieuws

Vergroot je bereik met nieuwe sociale mediaplatforms. Zet jezelf ‘in the picture’ en zorg ervoor dat je je online aanwezigheid zo groot mogelijk maakt. Al eens gedacht aan een sollicitatie met een video? Zelf ken je misschien wel nog nieuwere (of nog betere) manieren om contact te maken met iedereen die jouw carrière een stapje verder kan brengen.

5. Leer van de experts

De experts kunnen het weten. Of het nu gaat om de beste graphic designers, tekstschrijvers, SEO copywriters, influencers of social media strategen… van alle disciplines kun je wat leren. Kijk dus vooral gewoon naar de beste in je vak, degenen met de meeste volgers en de bedrijven waarvan jij denk dat ze het beste presteren. Zet ‘m op en veel succes!

Meer tips over hoe je LinkedIn voor jou laat werken? Klik hier.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met copywritercollective.com, het internationale copywritingagentschap met meer dan 150 freelance copywriters van over de hele wereld.

Bewaar deze info voor later: