Posted by Rosa Kuijpers & filed under arbeidsmarkt, blogs, sollicitatie info, tips & trucs.

Vandaag is er een creatieve week van start gegaan, namelijk de poëzieweek. Ook bij veel ondernemers staat creativiteit hoog in het vaandel. Iedere ondernemer is op zoek naar kandidaten die eruit springen en vol ideeën zitten. Waarom? Omdat creatieve ideeën zorgen voor groei van het bedrijf. Het is dan ook van groot belang om tijdens je sollicitatiegesprek een of meerdere  van je creatieve vaardigheden te benoemen of met een creatief idee te komen voor het bedrijf. Dit vergroot de kans dat jij aangenomen wordt voor die fantastische bijbaan waar je natuurlijk helemaal voor wilt gaan. Helaas is niet iedereen van nature geboren als creatieve dichter of met een dosis creativiteit. Maar… wist je dat je jezelf dit gemakkelijk aan kunt leren? Hoe? Hieronder hebben we een aantal tips voor je.

 

Denk ’Out of the box’

Pak pen en papier, of je laptop als je daar het liefste mee werkt, en schrijf de eerste paar ideeën op die in je opkomen. Dit kunnen onderwerpen zijn met betrekking tot het bedrijf, de bijbaan waar je voor wilt solliciteren, de doelstellingen van het bedrijf, of misschien de creatieve vaardigheden die jij bezit. Belemmer jezelf niet door je eigen ideeën af te wijzen als je er niet tevreden mee bent. Creativiteit houdt namelijk niet op bij één goed idee!

 

Maak een mindmap

Soms kan het helpen om een mindmap te maken. Een mindmap is een soort spinnenweb waarbij je in de kern het belangrijkste onderwerp zet en waar je vervolgens omheen al je ideeën schrijft.

 

Take your time

Creatief zijn onder druk werkt voor niemand. Wees daarom goed voorbereid en begin op tijd met het voorbereiden op je sollicitatiegesprek. Geef jezelf een paar keer per week de kans om met ideeën te komen.

 

Kennis en vaardigheden verbreden

Hoe meer kennis je hebt, hoe creatiever je zult zijn. Lees bijvoorbeeld boeken, volg interessante cursussen om jouw kennis en vaardigheden te verbreden. Doe iets wat totaal nieuw voor je is. Ga bijvoorbeeld op gitaarles. Muziek stimuleert namelijk de creativiteit.

 

Kortom, stap uit je comfortzone en wees niet verlegen om jouw ideeën aan je nieuwe opdrachtgever voor te stellen.

 

creatief
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord