Posted by Derk & filed under blogs, sollicitatie info, tips & trucs.

Wat heeft zelfdiscipline te maken met solliciteren en het vinden van een bijbaan, starterfunctie of stageplaats? Je leest het in deze blog!

 

Zelfdiscipline kan je meer zelfvertrouwen geven. In het begin kan zelfdiscipline je leven moeilijker maken maar uiteindelijk werpt het zijn vruchten af en kan het je leven beter maken.

 

Wat voor dingen kun je bijvoorbeeld elke dag doen zodat je meer zelfdiscipline krijgt en beter gaat solliciteren?

1. Sta vroeg op (6 uur, 7 uur of 8 uur in de ochtend);
2. Doe elke dag 1 ding om meer kans te krijgen op een baan of bijbaan;
3. Doe iets wat je eng vindt om te doen;
4. Stel zo min mogelijk (minder leuke) dingen uit;
5. Eet minder junkfood;
6. Kijk minder YouTube filmpjes, stel een tijdslimiet.

Nu vraag jij je misschien af wat zelfdiscipline te maken heeft met solliciteren? Zelfdiscipline is een manier om in een positieve en actieve mindset te komen. Doordat je elke dag gedisciplineerd je leven leeft, zul je zien dat jij ook beter in je vel gaat zitten. Je werkt hard naar een doel toe, in dit geval een baan, bijbaan of starterfunctie. Dit geeft je energie.

Als je het tegenovergestelde zou doen. Elke dag tot 12 uur in je bed blijven liggen, videogames spelen, junkfood eten en verder niks uitvoeren dan zul je zien dat je een stuk minder motivatie hebt om je doel(en) te bereiken.

Vind je het lastig om meer zelfdiscipline te ontwikkelen? Start met 1 ding, bijvoorbeeld vroeg opstaan. Zoals je hierboven kunt lezen zal het in het begin moeilijk zijn maar hoe langer je het doet hoe meer het een gewoonte gaat worden.

Zelfdiscipline kan jou helpen aan een baan! Het is even doorbijten in het begin maar op lange termijn is het een goede en effectieve strategie, ook voor andere aspecten in je leven. Daarnaast houden werkgevers van een gedisciplineerde werknemer. Discipline is een goede eigenschap om te hebben en iedereen kan het leren.

 

zelfdiscipline
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord