Posted by Jacinta Stuifbergen & filed under arbeidsmarkt, sollicitatie info, tips & trucs, zomer.

Ben jij net afgestuurd en op zoek naar een baan? Of zoek jij een zomerbaan? Het liefst lig jij waarschijnlijk lekker op het strand met dit warme weer. Wij geven je groot gelijk! Maar heb jij toevallig een sollicitatiegesprek op de agenda staan in deze hitte? Wij geven je tips als je gaat solliciteren in de zomer. Je wilt natuurlijk niet zwetend bij je gesprek aankomen.

 

Kledingtips

Natuurlijk wil jij in de zomer zo min mogelijk kleding aan. Ook wil je er niet aan denken om een lange broek of vestje aan te doen. Helaas dien jij je zo professioneel mogelijk te kleden, hoe hoog de temperaturen ook stijgen. Dit betekent dat je nette kleding dient aan te doen. Hoe netjes je gekleed moet gaan hangt van het bedrijf af waar het sollicitatiegesprek gaat plaatsvinden. Probeer zo luchtig mogelijke kleding aan te doen. Denk hierbij aan luchtige stoffen zoals linnen en katoen. Deze stoffen ademen en voelen comfortabeler aan. Vermijdt zwaardere stoffen zoals wol en synthetische kleding. Donkere kleding is ook altijd warmer. Probeer daarom lichte kleuren aan te trekken. Wel hangt het er dan weer vanaf bij wat voor bedrijf je gaat solliciteren. Donkere kleding staat namelijk vaak netter dan lichtere kleuren. Ook zweet je veel meer, neem daarom altijd een extra shirtje of blouseje mee.

 

Wat kun je beter niet aan doen?

Zorg dat je tenen altijd bedekt zijn, dus draag geen slippers of sandalen. Kleding die je naar het strand zou dragen kan je beter niet aantrekken. Hier valt kleding onder waarbij er meerdere plekken huid onbedekt zijn. Het gaat om jou als professional, dus kleed je hier ook naar.

 

Kom op tijd. Op deze manier hoef jij je niet te haasten en kun je op plaats van bestemming even bijkomen. Het is vooral belangrijk om jezelf te blijven. Trek kleding aan waarin jij je prettig voelt.

 

Solliciteren in de zomer
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord