Posted by Rosa Kuijpers & filed under arbeidsmarkt, sollicitatie info, tips & trucs, toekomst.

Het is vandaag Valentijnsdag! Jij bent natuurlijk al druk bezig met het versieren van je nieuwe vlam, maar het is vandaag ook een mooi moment om na te denken over jouw nieuwe (bij)baan! Want solliciteren is net als daten. Het gaat er namelijk om dat jij jouw nieuwe werkgever weet in te pakken, door middel van een aantal trucjes. Hieronder zetten we een aantal tips voor je op een rijtje.

 

Een sollicitatiegesprek is goed te vergelijken met een eerste date. De zenuwen die eraan vooraf gaan, de ongemakkelijkheid aan het begin van je afspraak en de onzekerheid over welke outfit je aan zult trekken. Je gaat tenslotte met iemand in gesprek die vervolgens jou gaat kiezen, of misschien wel af gaat wijzen. Een aantal tips zijn dus zeker niet overbodig.

 

1. Toon enthousiasme

Laat weten dat jij de (bij)baan heel graag wilt hebben. Door direct te zijn en te laten blijken dat je de ander ‘leuk’ vindt scoor je al een hoop punten. Maar pas wel op dat je niet te wanhopig overkomt. Dat kan weer voor het tegenovergestelde zorgen.

 

2. Kleding

Kleed je niet al te uitdagend. Dit kan de werkgever namelijk afschrikken. Om een goede indruk te maken is het belangrijk om kleding te kiezen die passen bij jouw persoonlijkheid.

 

3. Toon interesse

Tijdens een sollicitatiegesprek worden er veel vragen aan jouw gesteld, maar het is ook belangrijk om interesse te tonen in het bedrijf waar jij solliciteert. Bedenk voorafgaand aan het gesprek  al een aantal vragen die jij wilt gaan stellen. Hoe meer interesse jij toont hoe beter de indruk die jij maakt op jouw nieuwe werkgever.

 

Last but not least, wees vooral jezelf! Toon daarbij nieuwsgierigheid in de (bij)baan door middel van het stellen van vragen. Vergeet trouwens ook niet een mooie glimlach op te zetten! Grote kans dat jij op deze manier die vlammende job binnen ‘no time’ aan de haak weet te slaan. Want… solliciteren is net als daten ;-)

 

solliciteren is net als daten
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord