Posted by Sanne van den Brandt & filed under blogs, sollicitatie info.

Zoals beloofd: Bij deze een voorbeeld van een standaard sollicitatiebrief. De delen in het rood zijn elementen die je per sollicitatie moet aanpassen; de blauwe delen weergeven extra informatie die je helpt bij het maken van jouw persoonlijke sollicitatiebrief; de delen in het zwart kun je steeds opnieuw hergebruiken.

Let op: kopieer deze brief niet klakkeloos! De brief dient als een voorbeeld, om zelf een standaard brief te schrijven die aansluit bij jouw persoonlijkheid en bij de (bij)baan waarvoor je solliciteert.

Daarnaast is het belangrijk om regelmatig te checken of ook de zwarte delen nog up-to-date zijn. Als je bijvoorbeeld verhuist, is het belangrijk om jouw adres en woonplaats aan te passen.

Verder is de persoon ‘Sanne Dijkstra’ in deze brief een fictief persoon. Zowel haar naam als gegevens zijn verzonnen.

 

Voorbeeld standaard sollicitatiebrief 

 

Sanne Dijkstra
Schoolstraat 1
1234 AB Amsterdam
T: 0031 612345678

 

XL Uitzendbureau
Radarweg 539
1043 NZ Amsterdam

 

Amsterdam, 27 oktober 2017

 

Betreft: sollicitatie medewerker administratie en productie

 

Beste heer/mevrouw,

 

Middels deze brief wil ik mij graag aan u voorstellen als kandidaat voor de functie van medewerker administratie en productie binnen uw bedrijf.

 

Mijn naam is Sanne Dijkstra, ik ben 22 jaar en woonachtig in Amsterdam. In 2016, heb ik de opleiding Vrijetijdsmanagement aan InHolland, Amsterdam afgerond. Binnen deze opleiding heb ik vakken gevolgd in onder andere project management, bedrijfsvoering en marketing, waarbinnen human resource management en financieel management [Je kunt altijd kijken of de vacature bepaalde raakpunten heeft met je opleiding, hier kun je dan je brief op aanpassen.] belangrijke vakken waren. Na mijn studie heb ik nog vier maanden stage gelopen op de marketingafdeling van een theater in Londen.

 

Uit de feedback die ik tijdens mijn stage ontvangen heb, bleek dat ik erg nauwkeurig kan werken. Ook ben ik erg kritisch op mezelf en op anderen, en zal ik altijd hard werken om zo een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Verder houd ik van het werken in teamverband, en houd ik rekening met de wensen en meningen van anderen [Het is altijd slim om dit gedeelte aan te passen aan de specifieke competenties die gevraagd worden in de vacature. Je hoeft niet alle competenties te benoemen die in de vacature staan. Alleen de competenties die jij ook daadwerkelijk bezit.]. Daarom denk ik dat ik geschikt ben voor deze baan.

 

Werken binnen uw bedrijf zou voor mij een geweldige kans zijn om meer ervaring te kunnen opdoen op het gebied van planning en organisatie. Daarmee sluit deze baan goed aan op mijn studie [Vaak zoek je een studiegerelateerde baan. In dat geval kun je deze zin dus altijd laten staan.].

 

Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Graag licht ik mijn motivatie en mijn Curriculum Vitae verder toe in een persoonlijk gesprek. In de bijlage vindt u mijn Curriculum Vitae. Indien u nog vragen heeft, kunt u altijd contact met mij opnemen. Ik hoor graag van u.

 

Met vriendelijke groet,

 

Sanne Dijkstra

 

Bijlage (1): Curriculum Vitae

 

standaard sollicitatiebrief
Bewaar deze info voor later:

Geef een antwoord